ZONGULDAK´ta, 3 madencinin metan gazı zehirlenmesi sonucu öldüğü ruhsatsız kömür ocağının sahibi İ.K.´nın, 4 yıl önce 17 yaşındaki Yıldız Tutal´ın öldüğü kaçak ocağın da sahibi olduğu ve ´taksirle ölüme neden olma´ suçundan açılan davada 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Şu anda ´kamu malına zarar vermek´ suçundan cezaevinde bulunan İ.K.´nın sahibi olduğu Kırat Mahallesi´ndeki kaçak kömür ocağında çalışan maden işçileri 54 yaşındaki Mustafa Özalpuğan, 53 yaşındaki Yaşar Özerdoğan ve 24 yaşındaki İsmail Altun, geçen 6 Aralık´ta metan gazından zehirlenerek öldü.

17 YAŞINDAKİ GENÇ KAÇAK OCAKTA ÖLDÜ

İ.K.´nın, aynı bölgede bulunan başka bir kaçak ocağında çalışan Yıldız Tutal´ın da 28 Temmuz 2009´da başına kaya parçası düşmesi sonucu öldüğü ortaya çıktı. Ocağın, lise 1´den sonra okulu terk eden Yıldız Tutal´a ait olduğu ileri sürülmesine rağmen, polisin araştırması sonucu ocağın gerçek sahiplerinin İ.K. ve M.Ç. olduğu belirlendi.

1´nci Asliye Ceza Mahkemesi´nde, ´taksirle ölüme neden olmak´ suçlamasıyla tutuksuz yargılanan şüphelilere, geçen yıl 15 Mart´daki duruşmada 2.5´ar yıl hapis cezası verildiği ve 2´şer yıl da maden işletmeciliğinden men edildikleri öğrenildi. Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosyanın Yargıtay´a gönderildiği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi