Etkinliğe; Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Ömer Keskin, insanın bir anne ve babadan yaratıldığını, fakat kaynaşmak için kabilelere ayrıldığını ifade ederek, &[#]8220;İnsanın olduğu yerde imkan tükenmez. Allah bize kurtuluşun yollarını gösterir. İkram edilen aşurenin malzemeleri Türkiye&[#]8217;nin değişik memleketlerinden geldi ve güzel bir tat oluşturdu. Farklı etkin kökenler bizim için bir ayrışma değil, kaynaşmadır&[#]8221; diye konuştu.

10 yıldan bu yana aşure geleneğini devam ettirdiklerini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, &[#]8220;Halkımızın bu etkinlikten oldukça memnun olduğunu görüyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile bu tür organizasyonları gerçekleştiriyoruz. İstasyon Mahallemiz ile beraber bu yıl yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtacağız&[#]8221; dedi.

Halkın yoğun ilgisi nedeniyle aşure dağıtımda izdiham oluştu.
Editör: Pusula Gazetesi