Turizm Haftası dolayısıyla Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Keşif Rekreasyon ve Doğa Sporları Merkezince organize edilen rafting etkinliğine katılan 8 kişi, Bolu´nun Mengen ilçesine bağlı Çaldere mevkisinden başlayan yaklaşık 8 kilometrelik yolculuklarını Devrek´e bağlı Karadere köyünde tamamladı.


Protokol üyelerinin ve vatandaşların büyük ilgisiyle yaklaşık 1,5 saat süren ve bazı köylerin yakınından geçen rafting grubu 8 kilometre&[#]8217;de 8 kişilik grupla tamamlandı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında rafting sporunu gerçekleştirdiklerini belirterek, ´´Amacımız raftingin yaygınlaşmasını sağlamak. Dışarıdan ilimize bu spor dalını yapmak için turist gelmesini sağlamayı hedefliyoruz. Tanıtım çalışmalarına önem vereceğiz´´ dedi.


Kano ve Rafting İl Temsilcisi İlker Buğra Kubilay da raftingin geliştirilmesi için destek verilirse turizme önemli katkılar sağlanacağını, bu sporun tutkunlarının da her geçen gün arttığını kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi