Çaycuma Esnaf Odası Başkanlığının katkıları ile Ereğli Verem Savaş Derneği Röntgen Tarama Aracı ile Çaycuma Küçük Sanayi Sitesinde esnaflara röntgen taraması yapıldı. Beldelerde de devam edecek ücretsiz röntgen taraması hakkında bilgi veren Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir&[#]8217;in isteği üzerine ilçede bulunduklarını söyleyerek; &[#]8220;Ereğli ve köylerindeki yoğun çalışmalarımıza rağmen buraya vakit ayırabildik. Aracımız Çaycuma&[#]8217;da on gün kalarak beldelerde de tarama yapacak.


Verem bulaşıcı bir hastalıktır. Sadece ilgili derneklerin işi değildir. Bulunduğumuz bir ortamdaki hastadan rahatlıkla bulaşabilir. Biz Ereğli Verem Savaş Derneği olarak Zonguldak&[#]8217;ın bütün ilçe belde ve köylerinden talep gelmesi halinde devlet, millet işbirliği içinde tarama yapıyoruz. Alaplı ve Ereğli&[#]8217;nin en ücra köylerinden başladık. Amacımız buradan çıkacak vakaların bir an evvel tespit edilip tedavi yaptırılarak yayılmasını önlemektir. AKP Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan bizim fahri başkanımız olup TBMM Başkanı Köksal Toptan&[#]8217;ında desteği gördük. Onlardan ve işadamlarımızdan aldığımız güçle bu hizmeti halkımıza sunuyoruz. Bu taramadan çıkan sonuçlar Çaycuma Esnaf Odası Başkanlığına bildirilecektir&[#]8221; diye konuştu.


Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir de hizmetlerinden ötürü derneğe teşekkür ederek; &[#]8220;Yaklaşık 2 bin üyemiz var. Bunların yarısı gıda sektöründe çalışmakta. Oda olarak her konuda olduğu gibi verem hastalığı konusunda da duyarsız kalmadık. Esnaflarımızın bu taramadan geçmesi gerektiğini düşündük. Beldelerimizden sonra Şoförler Odası üyelerine de tarama yapılacak. İnşallah herkes sağlıklı çıkar&[#]8221; dedi.


Röntgen taramasına Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek ile Ereğli SYDV Heyeti Üyesi Ali Kemal Karaca da katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi