Yaman Restaurant´ta gerçekleşen tanışma yemeğinde konuşan Nas, "Hepinize görevinizde başarı diliyorum. Muhtarlar Derneği bundan önce nasıl ise bundan sonra da birlik beraberlik içerisinde olacaktır. Belediye başkanlarımızdan yeterince destek alamadık. Biz önce sevgi saygı istiyoruz. Hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde muhtarlarımızın birbirlerine yardımcı olmalarını istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu işi başaracağımıza inanıyorum. Sorunlarınızı telefon açıp Muhtarlar Derneği´ne sorun. Önceden Muhtarlar Derneği´nin sorunları vardı ve biz bu sorunları çözdük. Bizler bugün varız yarın yokuz. Sizler bütçe defterlerinize sahip çıkınız. Tüm kurumlar ile köprü vazifesindeyiz. Elimizden gelen her görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.


İl Genel Meclisi üyeleri adına konuşan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Turhan Oral, "Biz bir seçim sürecine girdik. Bizler orada ilimizde, köylerimizde neler yapacağımızı anlattık. Merkez ilçe çok şanslı bir döneme girdi. Biz de bu yaşamın içerisindeyiz. Her yerde olduğu gibi Zonguldak´ta da kaynak sıkıntısı var. Karşılıklı iletişim içerisinde iyi hizmetler içerisinde bulunacağımıza inanıyorum" diye konuştu.


İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ise "Beş yıldan beri İl Genel Meclisi´nde bulunduk. Birçok muhtarlarımızla beraber çalıştık. Hep birlikte Zonguldak´ta seçilen seçilmeyen muhtar arkadaşlarımızla görüş alış-verişinde bulunarak en iyi hizmetlerde bulunacağız. Muhtarlık, belediye başkanlığı, İl Genel Meclisliği hepsi aynıdır. Hepsi hizmet için vardır. Seçilen muhtar arkadaşlarımız ile toplandık ve ´bizlerin görev imkanı bunlar, sizlerin görev imkanlarınız bunlardır´ dedik. 2005-2009 yılları arasında Zonguldak alt yapısı hizmetleri için 75 trilyon para harcandı. Kaynak sıkıntısı olan yerler var. İnşallah bu dönem para gelirse köylerimizde arkadaşlarımız ile oturup para taksiminde bulunacağız.


Nerede sıkıntı var ise önce sıkıntı olan yerlere yardımcı olacağız. Bizim önceliğimiz su ve yoldur. Bizler sizlerden destek bekliyoruz. Muhtar arkadaşlarımızla beraber iş birliği içerisinde bu hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. İl Genel Meclisi bütün muhtarlarımıza açıktır. Tüm muhtar arkadaşlarımıza şimdiden başarı diliyorum" diye konuştu.


Daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, köy muhtarlarına da bilgisayar verilmesini talep etti.

Editör: Pusula Gazetesi