Filyos Vadisi Projesi’nin tartışılaşacağı kurultay, Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenecek. Konuşmacılar arasında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile gazetemiz yazarlarından Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Özcan da bulunuyor.

KÖK’ün Genel Başkanlığı’nı CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın yaparken, Yönetim Kurulu’nda Zonguldaklı işadamı Şerafettin Turpcu da bulunuyor.

Karadeniz Kalkınma Kurultayı’nın programı şöyle:

31 EKİM 2013 PERŞEMBE

Saat: 09.30-12.00: Açılış Konuşmaları

Saat 13.30-17.00: 1’inci Oturum:

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaymakçı “Yılın Hikayesi-Filyos Projesi”, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir “Filyos Projesi Bölge ve İlçeye Etkisi”

Çay ve Kahve Molası

Prof. Dr. Erol Köktürk “Filyos Vadi Projesi’nin Bölge Mekanındaki İzdüşümleri ve Yansımaları”, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila “Filyos Projesi’nde Gecikme Nedenleri ve Karadeniz Demir Çeliğin Önerisi”

1 KASIM 2013 CUMA

Saat 09.30-12.00: 2’nci Oturum:

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Demet Erol “Osmanlıdan Günümüze Batı Karadeniz Kalkınma Çaba ve Planları İçindeki Filyos Vadisi’nin Yeri”, Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Ayşe Kaplan “Zonguldak İli ve Çevresinin Bitki Örtüsü”

Çay ve Kahve Molası

Saat 13.30-17.00: 3’üncü Oturum:

Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Özcan “Zonguldak Tarihi ve Kültürü”, Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Tayyar Gürdal “Batı Karadeniz Arkeolojisi”

Çay ve Kahve Molası

Dinleti

Belediye Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu

Devrek Türkü Araştırma Kurumu
Editör: Pusula Gazetesi