Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’in Filyos Projesi ile ilgili yaptığı “Filyos bizi ilgilendirmiyor, Ereğli’nin başını yemek için yapılmış proje” şeklindeki açıklamasına, siyasi partilerin il başkanları tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Halil Furat ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, “Zonguldak bir bütündür, Tetiker bencilce düşünmüş” görüşünü savundular.

UÇAR: “FİLYOS İÇİN BARTIN VE KARABÜK’TE BİLE ÇABA SARF EDİLİYOR”

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, açıklamanın abeste iştigal olduğunu ifade ederek, “Bu açıklama, çok mantıklı bir açıklama değil ki, sadece kendini düşünen, kendi bölgesini düşünmekten öteye gitmeyen zihniyetlerin açıklaması. Böyle bir şey olabilir mi? Filyos Projesi, Bartın, Karabük’te bile ‘açılsın’ diye çaba sarf ediliyor. TSO’nun başındaki, özellikle sanayinin başında olan birinin böyle açıklama yapması, enteresan, abesle iştigal olmuş. Zonguldak’ımızı bir bütün olarak düşünmemiş, bencilce, sadece Ereğli’yi düşünmüş” dedi.

FURAT: “PROJENİN HAYATA GEÇMESİNİN EREĞLİ’YE MUTLAK KATKISI OLACAKTIR”

CHP İl Başkanı Halil Furat ise, bu düşünceye anlam veremediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Zonguldak; bir bütün, Ereğli’si, Çaycuma’sı yok. Arkadaşımız yanlış bir ifade kullanmış. İlimizin her tarafını aynı değerde görüyoruz. Filyos Projesi’nin hayata geçmesinin Ereğli’ye mutlak katkısı olacaktır. Binlerce kişinin çalışacağı yerde bence yüzlerce de Ereğlili çalışır. Filyos Projesi, ekonomik alana katkı sağlayacak büyük bir proje… Ereğlililerin böyle düşünmesine anlam veremiyorum. Yaşar Tetiker, Filyos Projesi’nden belki de umudunu keserek, böyle bir açıklama yapmıştır. AKP iktidarının projeyi hayata geçiremediğini görmüştür. Ama genel anlamda kimse, ‘Zonguldak iline faydalı olamaz’ diye düşünemez.”

AYAN: “ZONGULDAK’I BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNMEMİŞ, BENCİL KONUŞMUŞ”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da, Zonguldak’ın kazandığı yerde, Ereğli’nin de kazanacağını ifade ederek, “Zonguldak’ın gelmiş olduğu bu aşamadan sonra; TTK’nın, ÇATES’in durumu belli, büyük çaplı, entegre kapsamlı bu projenin yapılması gerekiyor. Önümüzü açabilecek bu projeye yapılması noktasında partimiz olarak gereken desteği veriyoruz. Tetiker, Zonguldak’ı bütün olarak düşünmemiş. Ereğli Limanı ve kapsamı açısından Filyos’un kendilerine zarar vereceğini düşünmüş. Bu düşünce kendini bağlar. Zonguldak’ın kazandığı yerde, Ereğli’de kazanır. Filyos Projesi’nin kesinlikle gündemden düşmemesi gerekir” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi