Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 8&[#]8217;inci Olağan Genel Kurulu&[#]8217;nun ardından seçimi kaybeden başkan adayları Fehim Dinç ve Yakup Marangoz, oy pusulalarının mühürlü olmadığı, oy pusulalarının üyelere daha önce dağıtıldığı, masada pusula ve zarf bulunmadığı, birçok kişinin de seçimin yapıldığı 7´nci kata çıkamadığı ve oy kullanamadığı gerekçesiyle geçtiğimiz Cuma günü Asliye Hukuk Mahkemesi&[#]8217;ne kongrenin iptali için başvurmuşlardı.

Başkan adayları Dinç ve Marangoz&[#]8217;un mahkemeye yaptığı itirazları değerlendiren Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, tüm prosedürlerin yasal zemin içinde yerine getirildiğini açıkladı.

Başkan Şirin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

&[#]8220;KISIR ÇEKİŞMELERLE GEÇİRECEK BİR SANİYEMİZ BİLE YOK&[#]8221;

&[#]8220;Bilindiği gibi Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin 8&[#]8217;inci Olağan Genel Kurulu, 29 Eylül 2013 Pazar günü Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu&[#]8217;nda yapıldı. Kongremiz, kayıtlı üyelerimizin yarısından fazlası olan 419 üyenin hazirun cetvelini imzalamasıyla başladı. 3 aday olması nedeniyle konuşmalar ve tartışmalar yaşanması sebebiyle kongremiz uzadı. Salonu, saat 17.00&[#]8217;de nikah olacağı için boşaltmamız gerekiyordu. Biz de Belediye Başkanımızı arayarak, 7&[#]8217;nci kattaki yemekhanede kongremize devam etmemizi rica ettik ve Başkanımız da bize bu imkanı sağladı. Binanın asansörü çalışıyordu ve bütün tekerlekli sandalyeli üyelerimiz asansörle salona çıkıp oylarını kullandılar. Ancak tek asansör olduğu için beklemek istemeyen engelli arkadaşlar, yürüyerek çıktılar ve seçim yapıldı. Her şey bütün aday arkadaşların gözleri önünde gerçekleştirildi. Divan Başkanımız, bilindiği gibi Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz&[#]8217;dı. Seçim sonucu sayım yapıldı ve 398 oy kullanıldığı duyuruldu. Seçim sonucunda; Hüseyin Şirin&[#]8217;in 182 oy, Fehim Dinç&[#]8217;in 110 oy ve Yakup Marangoz&[#]8217;un 106 oy aldığı açıklandı. Bir hafta sonra diğer aday arkadaşlar, seçime itiraz etmişler, hem de beraber hareket ederek. Belki doğal haklarıdır, ancak Zonguldak&[#]8217;ta böyle kalabalık ve çekişmeli bir genel kurul çok ender yaşanmıştır. Her şey, basının ve üyelerimizin gözü önünde yapılmıştır. En ufak bir şaibe yoktur. Seçimimizin camiamıza hayırlı olmasını dilerim. İtiraz edecek arkadaşlar, salonda itiraz edeceklerdi. Öne sürdükleri gerekçelerin hiç bir yasal dayanağı yoktur. Bu bir yarıştır. Kazanan da olacak, kaybeden de&[#]8230; Herkes demokratik sonuca katlanmak zorundadır. Üyelerimiz, bize olan teveccühlerini göstererek yeniden Başkan seçti. Yapmak istediğimiz ve yarım kalan projelerimizi tamamlamak için yeniden görev verdi. Bizim bu görevi layıkıyla yerine getirmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. Böyle kısır çekişmelerle geçirecek bir saniyemiz bile yok. Adaletin vereceği karara da saygılıyız. Biz görevimizin başındayız. İşimiz çok&[#]8230;&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi