ZONGULDAK´ta, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi kogresine itiraz eden engelli üyeler, adliye yanındaki ek bina inşaatı ve kanalizasyon çalışmaları sırasında bozulan yolda oluşan su birikintileri nedeniyle adliyeye güçlükle ulaştı.

Hafta sonu yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi 8´inci olağan kongresinde mevcut başkan Hüseyin Şirin, 398 oydan 182´sini alarak yeniden başkan seçildi. Seçimi kaybeden başkan adayları Fehmi Dinç ve Yakup Marangoz, usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçime itiraz etti.

Hazırladıkları dilekçeyi Asliye Hukuk Mahkemesi´ne vermek için yola çıkan fiziksel engelli Fehmi Dinç ve ona destek için gelen üye Sezgin İsmailoğlu, adliyenin ek bina inşaatı ve kanalizasyon çalışmaları sırasında bozulan yolda oluşan su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Adliye önüne kadar kaldırımda gelen üyeler, köstebek yuvasına dönen ve su içinde kalan yolda tekerlekli sandalyeleriyle karşıya geçmekte zorlandı. Dinç ve İsmailoğlu, arkadaşlarının yardımıyla adliyeye ulaştı.

Fehmi Dinç ve Yakup Marangoz, kendilerine destek olan üye arkadaşlarıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı. Fehmi Dinç, oy pusulalarının mühürlü olmadığını, oy pusulalarının üyelere daha önce dağıtıldığını, masada pusula ve zarf bulunmadığını, bir çok kişinin de seçimin yapıldığı 7´nci kata çıkamadığını ve oy kullanamadığını ileri sürdü. Dinç ve Marangoz, güvenilir olmadığını savundukları seçimin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Üyeler, itiraz dilekçesini Asliye Hukuk Mahkemesi´ne teslim ettikten sonra adliyeden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi