AK Parti&[#]8217;nin &[#]8220;demokratikleşme&[#]8221; iddialarının aksine ülkenin her geçen gün totaliterleştiğinin, demokratik kurumların yerine tek adam yönetiminin aldığının, milletvekillerinin, asker, sivil binlerce yurttaşın gerekçesiz ve mesnetsiz kararlarla cezaevlerinde çürütüldüğünün vurgulandığı basın açıklamasında, &[#]8220;Demokratikleşme iddiasında olan bir meclisin öncelikle kendi üyelerine demokratik haklarını iade etmesi&[#]8221; ifade edilerek, &[#]8220;Balbay&[#]8217;a Özgürlük&[#]8221; çağrısında bulunuldu.

Yeni dönemde halkın iradesi üzerindeki ipoteklerin kaldırılması, mecliste yaşanan ayıbın sonlandırılması talepleri yinelenirken, Mustafa Balbay&[#]8217;ın eşi Gülşah Balbay&[#]8217;ın açıklamasına alkışlarla destek verildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, &[#]8220;CHP olarak, özgürlüklerinden yoksun bırakılan milletvekilleri ve yurtseverler için kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemiz üzerinde despotik bir yönetim oluşturan AKP iktidarını sonlandıracağız&[#]8221; diyerek, yeni dönem parlamentosunda CHP Meclis Grubu&[#]8217;na çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Milletvekili Köktürk, yeni dönemde gerçek demokrasi konusunda CHP&[#]8217;nin kararlı mücadelesini ödünsüz sürdüreceğini de tekrarladı.

KÖKTÜRK, YENİDEN SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İhtisas Komisyonu üyeleri yeniden belirlendi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevine yeniden seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi