Devrek Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Cem Afşin Akbay, Belediye Başkan Vekili Siyami Özkoz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, hayırsever vatandaşlar ve çok sayıda da engelli ile ailesi katıldı.
Sabah kahvaltısı etkinliğine gelen herkesi, yanındaki engelliler ve yönetim kurulu üyeleri ile “hoş geldiniz” diyerek karşılayan Dernek Başkanı Songül Malkoç, kahvaltı süresi boyunca herkesle yakından ilgilenerek, güzel bir ortamda sabah kahvaltılarını yapmaları için büyük bir çaba sarf etti. Açık büfe ortamında kahvaltılarını alan davetliler, aileleri ve engellilerle birlikte sohbet eşliğinde hafta sonu kahvaltısı yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

MALKOÇ. “KALPLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Etkinlikten sonra bir açıklamada bulunan Dernek Başkanı Songül Malkoç, “250 kişinin katılımıyla, geliri engelliler yararına kullanılmak üzere bir kahvaltı düzenledik. Bu kahvaltımızın amacı; engellilerimize, engelli çocuklarımızın kardeşlerine veya ailelerine önümüzdeki Kurban Bayramı’nda katkıda bulunmak, aynı şekilde yeni açılan okullarda kendilerine kırtasiye yardımında bulunmak için engelliler yararına düzenlediğimiz bu etkinlik çok güzel oldu ve gelenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Biz özürlü değil, her zaman özüne bakıyoruz bu çocuklarımızın, bu anlamda yaptığımız etkinliklerle de bir nevi kalplerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Ben buraya gelen herkese; Kaymakamımıza, Belediye Başkan Vekilimize, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yetkililerimize, vatandaşlarımıza bize sahip çıktıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine aynı zamanda bize her zaman büyük destek veren ve telgrafı ile bizi onurlandıran Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

AKBAY: “DERNEK BAŞARILI ÇALIŞMALAR İMZA ATIYOR”

Songül Malkoç’un başkanlığında derneğin engelliler adına çok güzel etkinliklere imza attığını ifade eden Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ise, şunları söyledi:

“Bizim toplumumuzun önümüzdeki dönemlerde karşılaşabileceği en önemli problemlerden bir tanesi engelli ve bakıma muhtaç insanlarımızın yaşam idamelerini sağlayacak kutsal yapının korunmasıdır. Bu noktada devletimiz aile ve sosyal işler bakanlığımızın kurulmasıyla çok ciddi bir kurumsal yapılaşma içine girdi. Ancak sadece kamu kurum ve kuruluşların bu anlamda çalışma yapıyor olmasını çok anlam ifade etmez. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının da çaba göstermesi gerekir. Her ikisinin ortaya bir sinerji çıkarması gerekir. Bu vesile bu tür etkinliklerle desteklenmesi gerekir. Songül Hanım’ın başkanı olduğu bu derneğimiz çok başarılı işler yapıyor. Ben hem dernek yönetimini, hem de katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi