ZONGULDAK´ın Çatalağzı Beldesi´nde, Çatalağzı Termik Santrali´nin (ÇATES) özelleştirilmesine karşı İşçi Partisi´nin düzenlediği yürüyüşte, ´Her yer Taksim, her yer direniş´ sloganı atılmasına, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey tepki gösterdi. Özbey´in müdahalesiyle sloganın tekrarlanması önlendi.

İşçi Partisi, beldedeki ÇATES´in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nca özelleştirme programına alınmasını protesto etti. Belde girişinde toplanan partililere az sayıda belde sakini de destek verdi. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey´in de yer aldığı yaklaşık 150 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları, parti bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüdü. Kalabalık, ´Bu daha başlangıç, mücadeleye devam´, ´Çates vatandır satılamaz´, ´Şartel inecek hükümet gidecek´ sloganları atarken, belde merkezine gelindiği sırada, grubun önündeki parti minibüsünden, ´Her yer Taksim, her yer direniş´ sloganının anonsu yapıldı. Grubun da bir kez tekrarladığı slogana Hasan Basri Özbey tepki gösterdi. Özbey´in müdahalesiyle sloganın tekrarlanması önlendi. Grup, fabrika önüne kadar sloganlarla yürüdü.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, buradaki basın açıklamasında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre ÇATES´in 2015´e kadar satılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"ÇATES Cumhuriyettir, ÇATES vatandır, Cumhuriyet´in değerleridir. ÇATES´in satılması işçilerin köleleştirilmesidir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmeler sonucunda bir tane işçisinin yüzü gülmemiştir. Binlerce, on binlerce işçi işsiz kalmıştır. ÇATES´in satılması hepimiz için işsizlik, ÇATES´in satılması Zonguldak esnafının ölümü demek. ÇATES´in satılması TTK´nın yok edilmesi demektir. İşte bunun için ÇATES´i sattırmayacağız."

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, basın açıklamasıyla sona erdi.

ZONGULDAK´TA 100 KİŞİ YÜRÜDÜ

İşçi Partisi, ÇATES’in özelleştirilme kararına karşı Zonguldak’ta da yürüyüş düzenledi. Liman Caddesi´ndeki Maden Mühendisleri Odası önünde toplanan partili 100 kişi ´ÇATES´i sattırmayacağız. Hodri Meydan´ yazılı pankart eşliğinde Gazipaşa Caddesi´ni takiben yürümeye başladı. Kalabalığın, trafiğin en yoğun olduğu saatte Gazipaşa Caddesi´nden tek şeritte yürüyerek trafiği aksatması üzerine polis kaldırımından yürümeleri için uyarıda bulundu. Grup, yolun tek şeridini kapatarak Madenci Anıtı´na kadar yürüdü. Kalabalık, ´Zonguldak ayağa ÇATES´i sattırma´ ´ÇATES bizim onurumuzdur´ ve ´ÇATES halkındır satılamaz´ sloganları attı.

Editör: Pusula Gazetesi