Çaycuma’da 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başladı. Törene; Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Çelenk töreninin ardından Mimar Sinan Ortaokulu’nda düzenlenen programa geçildi. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli yaptı. İlçe genelinde 15 bin 394 öğrenci bulunduğunu belirten Müdür Dereli, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Öğretmenlik mesleğini büyük bir gururla, özveri ile yapmaktasınız. Nakış gibi işleyeceğiz sevgili yavrularımıza bir yandan evrensel bilgileri verirken, diğer yandan da kültürümüzü, örfümüzü, adetimizi, bizi biz yapan özelliklerimizi öğretme gayreti içerisindesiniz” dedi.

Dereli, velilere hitaben yaptığı konuşmada ise şunlar söyledi:

“Öğrencilerimizin ilk öğretmenleri sizlersiniz. En temel bilgilerin ve özelliklerin aile ocağında, hatta anne karnında verildiği unutulmamalıdır. En şerefli varlık olarak yaratılan insanoğlunun temeli aile ocağında atılmaktadır. Sevgi ve saygının, sağlam bir karakterin, olumlu ve olumsuz kazanımların ilk verildiği yer aile ocağıdır.”

Dereli, öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu:

“Sorumluluklarınızın bilincinde olun. Güçlü, ileri ve gelişmiş ülkeler seviyesine, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine; akla, bilime, kültüre, eğitime, tekniğe ve araştırmaya daha çok önem vererek disiplinli ve sürekli çalışma ile çıkılacağını unutmayınız. Sizler; geleceğimizsiniz, ümidimizsiniz, teminatımızsınız, sevgi ve mutluluk kaynağımızsınız.”

8’inci sınıf öğrencilerinin, 5’inci sınıf öğrencilerine, “Hoş geldin” çiçeği vermesinin ardından “Kardelen” isimli oratoryo canlandırıldı. Öğrencilerin müzik gösterisinden sonra program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi