Milli sporcu, 25-26 Nisan tarihleri arasında Adana´da katılacağı Yıldızlar Atletizm Ligi´nde bu hedeflerini gerçekleştirmek istiyor.


Zonguldak´ın Atmalar branşındaki Milli sporcusu Murat Külekçi, 53 metrelik Dünya Barajını geçmenin hesaplarını yapıyor.


Külekçi, 25-26 Nisan tarihleri arasında Adana´da katılacağı Yıldızlar Atletizm Ligi´nde hem Türkiye rekorunu kırmak hem de Dünya Yıldızlar Barajını geçmek istiyor.


Zonguldak´ta ligde yer alan Kulüp olmadığı için Enkaspor adına yarışan Milli sporcu, hafif sakatlığı olmasına rağmen tempoyu düşürmeden hedefe kilitlendi.



İlk hedefi Türkiye Rekoru


Spora 5 yıl önce başlayan ve katıldığı tüm Şampiyonalarda madalya ile dönen Murat Külekçi, Türkiye Rekoru kırarak adını kalın harflerle yazdırmak istiyor.


2005 yılında Antalya Bölgesinden Özkan Kaya´ya ait 58.94 metre Disk atma Türkiye Rekorunu kırmayı hedefleyen Külekçi, antrenmanda yaptığı atışlarla buna çok yakın olduğunu gösteriyor.



Sırada Dünya Barajı var


Atletizm Antrenörü Ayşe Demirel´in çalıştırdığı genç sporcu, 53 metrelik Dünya Barajını geçerek bir kez daha Milli formayı giyinmek istiyor.


Külekçi, Dünya Yıldızlar Barajını geçtiğini takdirde önümüzdeki aylarda İtalya´da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası´na Zonguldak´tan katılmaya hak kazanan ikinci sporcu olacak. Daha önce Orhun Demircan, Mersin´de yapılan Şampiyonada barajı geçerek İtalya vizesi alan ilk sporcu olmuştu.



Külekçi: Sakatlık beni engellemez


Milli sporcu Murat Külekçi, Zonguldak´ta imkânların sınırlı olduğunu hocalarının desteğiyle en iyisini yaparak ilimizi temsil ettiğini kaydetti.


Adana´da katılacağı Şampiyona öncesi kolunda hafif sakatlığı bulunduğuna değinen Külekçi, "Kolumdaki sakatlık rekor atmamı engelleyeceğini sanmıyorum. Uzun süredir sabırsızlıkla beklediğim rekoru kırarak Zonguldak´ın adını bir kez daha duyuracağıma inanıyorum. Atmalar branşında ilimizde üst düzey sporcuların bulunması rekabeti arttırıyor ve Şampiyonalara olumlu şekilde yansıyor" dedi.


Külekçi, başarılarının yakalamasında kendisine büyük destek olan Antrenörü Ayşe Demirel teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.



Yükselen değer Murat Külekçi


Başarılı sporcu Milli takım formasını 4 kez yarıştı. Antalya´da düzenlenen Uluslar arası Dörtlü Dostluk Turnuvası´nda gülle atmada 16.76 metreyle üçüncü olarak bronz madalya kazanırken, Gençler Balkan Şampiyonası´nda disk atmada 46.72 metreyle beşinci, Ukrayna´da düzenlenen Uluslar arası Dörtlü Dostluk Turnuvası´nda gülle atmada 16.73 metreyle yedinci, disk atmada 46.55 metreyle beşinci oldu.


Külekçi, Türkiye´de katıldığı organizasyonlarda 5 altın, 9 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Editör: Pusula Gazetesi