Yapılan anket sonuçlarından aday olarak görmek istenilen isimler arasında Ali Bektaş’ın öne çıktığını söyleyen Başkan Uçar, Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen’in ise ankette Bektaş’ın gerisinde kaldığını açıkladı.

Uçar, yaptığı değerlendirmede, “Anketler yaptırıyoruz ve çıkan sonuçta kime teveccüh gösteriliyorsa, o adayımız olacak. Elbette parti içi temayül yoklaması da önemli, ama en önemlisi halkın teveccühü. İlk anketler yapıldı ve çıkan sonuca göre Ali Bektaş’a teveccüh var” dedi.

Uçar, Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen’in de ankette yer alıp almadığının sorulması üzerine, “Sayın Valimizin de ismi anketler de bulunuyor. Genel Merkezimizin aday belirleme yönetimi üzerine bir sistemi var. Zonguldak’ta uygulanan da o sistem. En doğru kararı vermek için bu anketleri önemsiyoruz. Halkımızın kimi daha çok istediği önemli... Anketlerden kim çıkarsa, o adayımızdır. Ali Bektaş çıkarsa, o adayımızdır. Yavuz Erkmen çıkarsa, o adayımızdır. Ama ilk yaptırdığımız anketlerde Ali Bektaş önde çıktı. Önümüzdeki günlerde bir anket daha yaptıracağız ve nihai kararımızı zamanı geldiğinde vereceğiz” dedi.

Kozlu’daki vatandaşların Ali Bektaş’ın Zonguldak’tan aday gösterilmemesine yönelik eylemlerini yanlış bulduğunu ifade eden Başkan Uçar, “Kozlu halkının eylem yapmasına gerek yok. Çünkü Kozlu, Zonguldak’ın bir parçasıdır. Dışarıdan gelen insanlarımız ‘Kozlu çok güzelmiş, ama Zonguldak iyi değil’ mi desinler? Zonguldak’ın da gayet iyi olması gerekmez mi?” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi