Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinden Zonguldak´a yolcu taşıyan 52 yaşındaki Ramazan Ünlütürk yönetimindeki 67 ES 417 plakalı Filyos Belediyesi özel halk midibüsü, dün sabah freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki evin bahçesine devrildi. 23 kişi kapasiteli midibüste bulunan şoför ve 39 yolcu yaralanırken, 3 çocuk babası SGK´dan emekli Şerafettin Uçar, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde öldü.

AYAKTAKİ KOMŞUSUNA YERİNİ VERMİŞ

Uçar´ın cenazesi, Çaycuma´ya bağlı Derecikören Köyü´nde bugün öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Uçar´ın, sağ kolundaki rahatsızlığı nedeniyle geçen hafta Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde olması gereken ameliyatının, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle bir hafta sonrasına ertelendiği belirtildi. Önceki gün ameliyat için eşi ile midibüse binen Uçar´ın, ayakta bekleyen komşusu 55 yaşındaki Nurten Güçlücan´a kendi yerini verip aracın ön tarafındaki tekli koltuğa geçtiği ve kaza sırasında midibüsün altında kalarak can verdiği öğrenildi.

BORÇ LİSTESİ BIRAKMIŞ

Uçar´ın, ayrıca, ameliyat sırasında ölebileceğini düşünerek kızı 32 yaşındaki Aslı Ak´a borçlarını ödemeleri için toplam 465 liralık borç listesi bıraktığı da ortaya çıktı. Babasının, borçlu olduğu kişilerin isimleri ve borç miktarlarının yazılı olduğu listeyi kendisine verdiğini anlatan Aslı Ak, "Babam, ´Ameliyat bu. Ne olur, ne olmaz. Belki ölürüm´ diyerek bana borçlu olduğu kişilerin listesini verdi. ´Ben ölürsem, ödersiniz´ dedi. Ben de duygulandım ve ağladım. Babam kolundan ameliyat olacaktı. Riskli bir durum yoktu bildiğimiz kadarıyla. Sanki içine doğmuş öleceği. Bu araçlar hep böyle tıka basa dolu. 23 kişilik araca nasıl 40 kişi biner? İnsanlar, ´hava alamıyoruz´ diye bağırıyormuş. Biz hakkımızı arayacağız, yargıya başvuracağız" dedi.

Kazada yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Hayriye Uçar da, "Eşimle yan yana oturuyorduk. Eşim, ayakta olan komşumuza yer verdi. ´Kadın kadına oturun´ diyerek ön koltuğa geçti. Yanımda otursaydı, belki ölmeyecekti" diyerek gözyaşı döktü.
Editör: Pusula Gazetesi