İŞTE O HABERİN VİDEOSU...

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Yerel basınında yayınlanan "Burada nasıl yaşanır?" başlıklı haberle ilgili olarak Sosyal Hizmet Uzmanlarınca yerinde yapılan incelemede;

Fatma SEYREK, giriş, 2 oda, 1 mutfak ve tuvaletten oluşan, oldukça bakımsız, tavanı kontra plak olup bazı yerlerinden kopmalar meydana gelmiş, betonarme yapıdan oluşan mülkiyeti kendilerine ait evde, bekar 60 yaşındaki oğlu Yaşar ile birlikte yaşadığı, ölen eşinden kalan 750 TL maaş ile geçimlerini sağladıkları belirlenmiştir.

Fatma SEYREK´ e kurumumuzun Huzurevi hizmetinden bahsedilmiş, Fatma Nine kesinlikle evinden ayrılıp hiçbir yere gitmeyeceğini, kendisinin özbakımını yapma, yemek pişirme gibi işlerde bir sıkıntısı olmadığını, zaten yakınındaki gelini Azime´nin de kendisine yardımcı olduğunu, oturduğu evin tadilatı ve kendisine sürekli destek olan aynı mahallede kirada oturan oğlu Hasan´ m bitişiğine yapacağı evin yapımı konusunda yardım kuruluşlarından destek beklediğini, bunun dışında herhangi bir talebi olmadığını belirtmiştir. Fatma Nine ile birlikte yaşayan oğlu Yaşar da kendi evlerinde mutlu olduklarını, buradan ayrılmak istemediklerini, annesi ile birbirlerine destek olduklarını, tek endişelerinin eski olan evlerinin, özellikle tavanının yıkılması olduğunu ifade etmişlerdir.

Fatma SEYREK ve oğlu Yaşar SEYREK´ in oturdukları evin eski olduğu, yaşam koşullarının sağlıklı olmadığı görüldüğünden kendilerine Huzurevine yerleştirilebilecekleri, daha uygun ortamda hayatlarını idame ettirebilecekleri anlatılmış, ancak kendileri böyle bir taleplerinin olmadığını sadece evlerinin tadilatı konusunda destek beklediklerini belirtmişlerdir.

İkamet ettikleri evin çatı tamiratı ile boya - badanasının yapılması ile ilgili Belediye Başkanlığı ile görüşülmüş, gerekli desteğin sağlanacağı ifade edilmiştir. Konu Valilik makamınca da takip edilmektedir."

Editör: Pusula Gazetesi