Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, “Zonguldak Belediyesi 4,5 yılda neyi değiştirdi?” şeklindeki açıklamasına, “8 ay daha süremiz var” şeklinde cevap verdi.

“ZONGULDAK HALKI ESAS ANKETİ SANDIKTA GÖSTERDİ”

Uçar’ın anketli eleştirilerine yanıt veren Furat, açıklamalarında şöyle dedi:

“Verilen sözlerin hepsinin tutulmamış olması doğaldır. Ama imkanlar neticesinde verilen sözlerin bir kısmını yapabildik. Yapamadıklarımız da var, bunu inkar edecek değiliz. Daha yaklaşık bir sene kadar süremiz var. Bu sürede ‘yapacağız’ dediklerimizi yapmaya çalışacağız. Zonguldak halkının takdiri bu, AKP 12 seneden beri Filyos Projesi’ni temcit pilavı gibi, ‘Şu gün başlarız, şu gün yapacağız. Şu duruma geldi, bu duruma geldi’ diyor da, şu anda iktidarın verdiği sözlerden hangisini yapabildiler? Belediyeye kendi dönemlerinde verdikleri sözler var. Onların verdiği seçim beyannamelerini de saklıyorum. Kendileri seçim beyannamelerinde verdikleri sözlerin hangisini tuttu. Bakıyoruz bir dönem önce AKP yerel yönetimde iktidar, verilen sözler ortada, yapılan işler de ortada… Biz verdiğimiz sözlerin yüzde 70-80’nini yapabildiysek, ‘başarılıyız’ diyoruz. Ama onlar verdikleri sözün yüzde 10-15’ini hayata geçiremeden belediyedeki iktidarlarını devrettiler. Zonguldak halkı esas anketi sandıkta gösterdi. Bana göre en büyük anket odur. Biz nasıl ki, genel seçimde halkın verdiği oya saygı duyuyorsak, onlar da yerel seçimlerde halkın verdiği oya saygı duymaları lazım…”

“YAPAMADIĞIMIZ İŞLER İÇİN HALKTAN ÖZÜR DİLERİZ”

AK Partililerin yaptıkları işlerin de ortada olduğu ifadesini kullanan Furat, “Halk anketi yapmıştır, verilen oylarla anketin neticesini ortaya koymuştur. Bu yeni süreçte de halk 30 Mart 2014’de yapacağı ankette görüşünü ortaya koyacaktır. Yapılmayan eksik işlerimiz var. Yapılmayan işler için halkımızdan özür diliyoruz. Bizim bir saplantımız yok. Biz siyasette mütevazi olmamız gerektiğini ve yapamadığımız işler için halktan özür dilememiz gerektiğini hep söylüyoruz. Bize tekrar teveccüh gösterirlerse, yapacağımızın sözünü veriyoruz. Ama AKP iktidarı 12 seneden beri yapamadıklarını bile söylediğimiz zaman hep, ‘Hayır, biz her şeyi yapıyoruz’ diyorlar. Zonguldak’ın köyden şehir merkezine doğru gelirken yaptığı işler ortadadır. Köylerin durumu ortada, yol sorunu hat safhada, su sorunu hat safhadadır. Elektrik hatları kışın iş görmez haldedir. Üç dönemden beri bütün anketlerde Zonguldak halkı AKP’ye oy veriyor. Ama maalesef hep yanıltılıyor, aldatılıyor. Zonguldak’tan alınanın onda biri Zonguldak’a verilmiyor. Bunu AKP’de siyaset yapan arkadaşlar pişkinlikle insanların yüzüne baka baka bu yalanlarını söylemeye devam ediyorlar. Önümüzdeki 8 ay içinde eksik kalan işlerin bir kısmını tamamlayarak yeni dönemde yine halkın teveccühünü kazanacağız” dedi.

“YENİDEN KAYBETME KORKUSUYLA BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA SALDIRIYORLAR”

Furat, AK Partililerin son günlerde Zonguldak Belediyesi’ne yüklenme sebebiyle ilgili şunları söyledi:

“Bunlar bilinçli yapılıyor. Ereğli, Gökçebey ve Zonguldak merkezde belediyelerimize yoğun bir baskı yapılıyor. Özcan Ulupınar, il başkanlarının ve Ereğli ilçe başkanlarının çıkışları var. Ramazan başından beri bütün ilçeleri geziyoruz. Oralarda hakikaten halkın Gezi olaylarından sonra CHP’ye yüzünü döndüğünü görüyoruz. Açıkça destek verdiklerini görüyoruz. Yapılan anketler de, AKP’nin yaptığı ankette de Zonguldak’ın CHP’nin açık ara önde olduğunu, diğer anketlerde de CHP’nin önde olduğunu gören AKP’nin adamları bir panik içerisindeler. Zonguldak’ta seçimlerde yeniden kaybetme korkusuyla belediyelerimize ve belediye başkanlarımıza saldırıyorlar. Yenilerle birlikte bütün ilçelerde iddialıyız, çok iddialı adaylarla çıkacağız. Alaplı, Çaycuma, Devrek’i alarak bir de Kozlu ve Kilimli’yi de alarak ilçe sayısını artıracağız. Beldelerdeki iddialarımızı da sürdürüyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıkça AKP’de siyaset yapan milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları CHP’li belediyelere, yöneticilere saldırıyorlar. Bu da onların seçini kaybetme korkusuyla bir panik ve psikozdur. Onun için gün geçtikçe, hizmetler daha su yüzüne çıkmaya başlayınca, alt yapı çalışmalarının yanında üst yapı çalışmalarının da yapılıp bu siyasi rantın geri dönüşünün yavaş yavaş hissedilmesi vasıtasıyla panikleri daha da artacaktır.”

“ZONGULDAK KAMUOYU VE PARTİLİLERİMİZ YÖNETİME GÜVENSİNLER”

Furat, Zonguldak kamuoyundan sabırlı olmalarını talep ettiklerini belirterek, “Kamuoyuna son kez şunu söylemek istiyorum; sabırla bizi destekliyorlar. Teşekkür ediyorum. Onlara belki tozuyla, toprağıyla geçici bir süre çile çektiriyoruz. Ama güzel şeyleri başkanımız ve ekibi cesaretli bir şekilde yapmaya çalışıyor. Hiçbir zaman şöyle düşünmedik; bu işleri yaparken yarın bize köstek olurlar diye düşünmedik. Zonguldak’ta yapılması gereken ne varsa cesaretle üzerine gidiyoruz. Ortaya güzel şeyler çıkınca Zonguldak halkının teveccühünü ve sempatisini kazanıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha da bu hizmetleri katlayarak devam edeceğiz. Zonguldak kamuoyu ve partililerimiz CHP’ye inansınlar, yönetime güvensinler. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor, semeresini alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi