BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partililer ve İHA muhabiri İsmail Güneş´in bulunduğu helikopter, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş´ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmüştü.

Kazada hayatını kaybeden İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş´in yaptığı telefon konuşması tüm Türkiye´yi derinden etkilemişti. Memleketi olan Sivas´ta toprağa verilmesinin ardından Güneş´in ailesi için Sivas Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortak bir yardım kampanyası başlatıldı.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal; "Meslektaşımızın emanetlerine sahip çıkarak böyle bir kampanya düzenleyen başta Valimiz Veysel Dalmaz´a ve kampanyaya destek olanlara teşekkür ediyorum." Açıklamasını yaptı.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği, İsmail Güneş&[#]8217;in ailesi için başlatılan kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; &[#]8220;Gecesini gündüzünü haber peşinde geçiren meslektaşlarımızın başına zaman zaman talihsiz kazalar gelebilmekte, arkadaşlarımızın tedavilerinde kendilerine, ölüm olaylarında geride bıraktıkları birinci derece yakınlarına ne yazık ki yeterince sahip çıkılamamaktadır.
Helikopter kazası sonrası aramızdan ayrılan meslektaşımız İsmail Güneş, bizlere 5 yaşında Tuluhan ve 3 yaşında Çağan isminde 2 yavrusuyla eşi Yasemin Güneş´i emanet bıraktı. Aileye bir ev alınması ve özellikle çocuklarının eğitiminin en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya Zonguldaklı meslektaşlarımız ve kamuoyunun destek olmasını bekliyoruz.
Gösterilecek olan duyarlılığa şimdiden teşekkür eder, bundan sonra yaşanabilecek benzer olaylarda da aynı duyarlılığın devam etmesini arzuluyoruz" denildi.

Gazeteci Güneş´in yakınları için Sivas Valiliğince bankalarda açılan hesap numaraları ise şu şekilde:

T.C Ziraat Bankası Sivas Şubesi Hesap Numarası:
42289888-5004

Vakıflar Bankası Sivas Şubesi Hesap Numarası:
0158007294471363
Editör: Pusula Gazetesi