Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ertan Civak’ın başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği düştü.

Bir ay önce yapılan seçimlerde Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen işadamı Ertan Civak’ın hem TSO başkanlığı hem de yönetim kurulu üyeliğinin düştüğü, bildirildi.

Yasa gereği seçimlerden sonra bir ay içinde adli sicil kaydını bildirmesi gereken Ertan Civak, bu süre içinde bu belgeyi sunmadığı gerekçesiyle, TOBB tarafından hem başkanlığı hem de yönetim kurulu üyeliği onaylanmayınca, yasa gereği bu görevlerden düşmüş oldu.

Ertan Civak’ın yerine, yasa gereği 7 kişiden oluşan yönetim kurulu aralarında yeni bir başkan seçecek.

Ertan Civak’ı başkanlıktan eden 7. Madde şöyle:

Oda ve borsa meslek komitesi, meclis ve disiplin kurulu üyeliğine seçilenler, seçimlerin kesinleşmesini müteakip on beş (15) gün içinde oda veya borsa genel sekreterliğince yapılacak tebligat üzerine, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen hususu tevsik eden adli sicil belgesini tebellüğ tarihinden itibaren otuz (30) gün içinde oda veya borsa genel sekreterliğine imza karşılığında veya evrak kayıt numarası almak suretiyle teslim etmek zorundadır. Tüzel kişilerde bu zorunluluk, gerçek kişi temsilcileri tarafından yerine getirilir. Adli sicil belgesinin süresi içinde teslim edilmemesi halinde üyenin oda ve borsa organlarındaki görevi kendiliğinden sona erer.

Editör: Pusula Gazetesi