Kozlu Belediyesi´nin yaptırdığı ve geçen yıl hizmete giren Kozlu Sahil Projesi´nin ilk etabının ardından, 2´nci etabın en önemli ayağı olan aquaparkın yapımı tamamlandı. Aquapark, törenle hizmete açıldı. Açılışa; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, projeyi “yap-işlet-devret” modeliyle yapan işadamı Tuncay Karakuş ile Zonguldaklı olan Galatasaray´ın eski milli futbolcusu, Giresunspor Teknik Direktörü Ergün Penbe de katıldı. Dua edilmesinin ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Aquaparktaki kaydıraktan ilk kayan da Ergün Penbe ve kızları oldu.

2 bin kişilik günlük kullanım kapasitesine sahip, bin 250 metrekarelik havuz, 140 metrekare kapalı havuz, jakuzi, masaj şelalesi, hava bloverları, yağmurlama sistemi, tuz odası, sauna ve buhar odalarından oluşan aquapark yöre halkına hizmet verecek. Aquaparkın çevresinde yapımı devam eden lunapark, outletler, gölet, restoran, kafe ve bar gibi sosyal alanlar ile yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla çevre illerden de ziyaretçilerin kente gelmesi bekleniyor.

“KARADENİZ´DE BÖYLE BİR PROJE YOK”

Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Sahil Projesi´nin ilk etabının ardından 237 bin metrekarelik alana sahip 2´nci etabının tamamının 1,5 ay sonra tamamlanacağını söyledi. 2´nci etabın en önemli ayağı olan aquaparkı halkın hizmetine sundukları için mutlu olduklarını belirten Başkan Bektaş, "Yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Zonguldak´ta bir şeyler yapılabileceğini ispat etmeye çalışıyoruz. Yatırımcı bulacaksınız, önünü açacaksınız. Ben iddia ediyorum, Karadeniz Bölgesi´nde böyle bir proje yok. Proje tamamen bittiğinde insanlar buraya gelip gezip eğlenebilecekler. Burayı 10 sene sonra bize devredecekler. Çok güzel oldu. Bu proje ile çevre illerden de çok sayıda kişiyi kente çekeceğimize inanıyorum" dedi.

Başkan Bektaş, sahil projesinin 2´nci etabından sonra 3´üncü etap çalışmalarının da başlayacağını belirtti. Başkan Bektaş, "3´üncü kısımda sahilimizi Öküşne Vadisi´ne bağlayıp piknik merkezi ve uluslararası tenis maçlarının oynanabileceği 6 kort yapacağız. Bir yaşam merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Şehir kuruldu kurulalı insanlar sadece kömür çıkarıyor, kömür tozu yutuyorlar. Deniz kenarında oldukları halde yaşamaya Bodrum´a, Marmaris´e gidiyorlar. Ama artık hiçbir yere gitmeyecekler. Almanya´dan gelen vatandaşımız da artık kendi evinde yatarak tatil yapacak" diye konuştu.

PROJEDE YER ALANLARDAN BAZILARI
Yapılan ihale ile projeyi alan EMKA Firması, çalışmalarını son hız sürdürüyor. Firma yetkilileri, kendi sorumluluk alanı içindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık olarak 237 bin metrekarelik Kozlu Sahil Projesi’nin ikinci etabı, yüzde 15’lik kısmına denk gelen 8 bin 500 metrekarelik imal edilen bölgedir. Proje kapsamında, yüzde 80 yeşil alan olup geri kalan yüzde 15, su yüzeyi (havuz ve göletleri) kapsıyor. Yüzde 5’lik kısmı restoran, kafe, vitamin bar vb mekanlardan oluşuyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen alan, il nüfusuna hitap edecek nitelikte ve sadece yerele değil, bölgesel olarak da ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılayabilecek niteliktedir. Proje kapsamında spor aktiviteleri için alanların inşaatı devam ediyor. Yeşil alanda ıhlamur, çınar, oya vb. 4 bin adet bitki grubunun dikilmesi planlanıyor. 8 bin metrekarelik gölet alanı içerisinde bin 800 metrekarelik teras kullanım alanına da sahip kafe-restoran bölümü bulunuyor. Bin 250 metrekarelik gezi yolu ile beraber 500 metrekarelik alanda da bisiklet yolu mevcuttur. 7 bin metrekare alana kurulacak olan lunaparkta go-card pisti, atlıkarınca, mini gondol, dönme dolap, tren, rodeo, hummer jeep vb aktiviteler hizmete sunulacaktır. Aquapark, 2 bin kişi günlük kullanım kapasitesine sahip bin 250 metrekarelik havuz kompleksi, 350 metrekare yeşil alan mevcuttur. Bin kişi kapasiteli havuz içinde; cadı kazanı, halı, kamikaze, virajlı tüp ve çocuk havuzu bulunuyor. Açık havuzun derinliği üç kısımdan oluşuyor. 180 metrekare alanı 90 santimetre, 200 metrekare alanı 120 santimetre ve kalan 870 metrekare alanı 150 santimetre derinliğindedir. İşletmede 140 metrekare kapalı havuz, jakuzi, masaj şelalesi, hava bloverları, yağmurlama sistemi, tuz odası, bay-bayan sauna ve buhar odaları mevcuttur. Kapalı havuzun derinliği 90 ve 150 santimetredir. Halkımız için açık ve kapalı havuzda hafta içi yüzme kursları düzenlenecektir. Kapalı havuz, yaz-kış hizmete açık olacaktır. Talep edenler için üyelik sistemi uygulanacaktır. Açık havuz, hafta da bir gün bayanlara tahsis edilecektir. Kapalı ve açık restoranlarda sıcak-soğuk yiyecek ve içecekler sunulacaktır. Düğün, nişan, kokteyl vb kutlamalar için 2 bin 500 metrekarelik açık havuz da bin 200 kişi kapasitesiyle hizmet verecektir.”

Editör: Pusula Gazetesi