Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, HEMA Holding tarafından Kandilli´de yapılmak istenen termik santrale karşı çıktıklarını ve ÇED toplantısında bunu Bakanlık yetkililerine aktardıklarını söyledi.


Posbıyık konuyla ilgili olarak gerekli itiraz ve tepkilerin Bakanlığa doğrudan aktarılabilmesi için ilgilileri bugün yapılacak toplantıya davet etti.


Posbıyık toplantıyla ilgili açıklamasında; "2 Nisan 2009 tarihinde Kandilli Termik Santrali´ne dair yapılan halkı bilgilendirme toplantısında gerekli girişimler yapılmış olup, yöre insanının santral hakkındaki değerlendirmeleri doğrudan doğruya Bakanlık temsilcilerine aktarılmıştır.


Söz konusu toplantıda Ereğli Kandilli yöresinde halkımız yüzde 100 bir çoğunlukla santralin inşa edilmesini istemediklerini de Bakanlık temsilcilerine aktarılmıştır. Ancak süreç yeni başladığından ve önümüzdeki dönemde de santral tartışmaları devam edeceğinden, bu süreci yürütecek bir sivil toplum platformu oluşturulmasına ihtiyaç olduğu değerlendirilmiştir.


Söz konusu platformun oluşturulması ve santrale karşı yürütülecek mücadelenin yöntemlerini belirlemek, öte yandan Çevre ve Orman Bakanlığı´nda 7 Nisan 2009 tarihinde santrale dair ÇED Raporunun kapsamının belirlenmesi toplantısına katılımın sağlanması ile gerekli itiraz ve tepkilerin doğrudan Bakanlığa aktarılması yöntemlerini konuşmak, görüşmek üzere 4 Nisan 2009 tarihinde saat 11.00´da Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu´nda yapılacak toplantıya katılmanızı rica ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi