Zonguldak’ta Çelikel Lisesi ve Ereğli Lisesi’nde öğretmenlik ve müdürlük görevlerinde bulunan 90 yaşındaki Maksude Çubukçu ebedi yolculuğuna son görev yaptığı Ereğli Lisesi önünden uğurlandı. Ereğli Lisesi önündeki törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, birçok devlet adamı yetiştiren Çubukçu’nun son günlerinde hep yanında olduğunu söyledi. Üç ayrı şiir kitabı bulunan Maksude Çubukçu TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Eski Ulaştırma Bakanlarından Ömer Barutçu ve Eski Devlet Bakanlarından Güneş Müftüoğlu gibi çok sayıda öğrenci yetiştirdi.
TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yurt dışında olduğu için cenaze törenine katılamazken, Çubukçu’nun ailesini arayarak baş sağlığı diledi. Çubukçu, Ereğli Lisesi’nin önünde yapılan törenin ardından Bozhane Camisi´ne getirildi. Çubukçu, burada kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında defnedildi.
Cenaze törenine; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile öğrencileri, çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi