Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;nün organizasyonu ile Çaycuma Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu ile Gökçebey Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu yetişkinler grubu halk oyunları şenliği Çaycuma Kapalı Spor Salonu&[#]8217;nda yapıldı.

Çaycuma HEM Grubu; Van, Zonguldak, Dinar ve Karadeniz Yöresi&[#]8217;ne ait oyunları sergilerken, Gökçebey HEM Grubu ise Seymenler, Payduşka ve Sirtaki, Tekirdağ ve Artvin yöresi oyunları başarıyla sergilenirken, yetişkinlerin performansları büyük alkış aldı.

Son olarak Gökçebey Halk Eğitim Merkezi&[#]8217;nin karanlıkta sergilediği öğretmen konulu drama gösterisi büyük beğeni topladı. Türkü grubu tarafından sevilen türküler seslendirildi.

Şenliğe katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan halk oyunlarının kültürel bir kimlik olduğunu söyleyerek; &[#]8220;Halk oyunları ile gelenekler yaşatılmaktadır. Ülkemizin hemen hemen her yöresinden ayrı oyunlar, ayrı kıyafetler ayrı müziklere rastlanmaktadır. Buda yurdumuzun halk oyunlarının zenginliğinin göstergesidir. Kültürel zenginliklerimizi korumak, yaşatmak, sahip çıkmak onları gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir&[#]8221;diye konuştu. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;in eşi Gönül Gülşen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan halk oyunları öğreticilerini tebrik ederek teşekkür belgesi verdiler.

Editör: Pusula Gazetesi