Amaçlarının “İyi Tarım Uygulaması”nı benimsetmek olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, “Bu yıl ilçemize bağlı Kayıkçılar Köyü’nde ‘İyi Tarım Uygulaması’nı başlattık. Proje, ilimizde ilk defa uygulanıyor. Uygulama kapsamında hasadı gelmiş olan biber, fasulye, hıyar ve domateslerden numuneler alınıp akredite laboratuarında AB standartlarında analizi yapılmadı. Gelen sonuçlarda insan sağlığını tehdit edici ilaç kalıntısına rastlanılmamıştır. Analiz sonuçlarına göre, bu ürünler, Bakanlığımızca yetki verilmiş sertifikasyon kuruluşu tarafından sertifikalandırılmıştır. Önümüzdeki günlerde sertifikalandırılmış bu ürünler, Çaycuma, Çatalağzı, Kilimli, Filyos, Zonguldak ve Devrek pazarlarında satışa sunulacaktır. Projeyi örnek olması amacıyla Kayıkçılar Köyü’nde başlattık. Hedefimiz diğer köylerimizde de uygulamanın yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Tüketicilerimiz tohumdan sofraya kadar her aşaması kontrollü, sertifikalı bu ürünlerini sofralarında güvenli bir şekilde tüketebilirler. Okullarımızda uygulamayı tanıtmak için braşür dağıtmaya başladık. Bize bu imkanı sağlayan Milli Eğitime ve okul müdürleri ile ayrıca projenin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın İl Müdürümüze ve Kayıkçılar Köyü muhtarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi