Bülent Ecevit Üniversitesinin ülkenin nitelikli insan gücü kaynaklarının geliştirilmesine yönelik katkısı yeni bir gelişme ile devam ediyor.
Zonguldak Meslek Yüksekokulu (ZMYO) Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesinde açılan Radyo Televizyon Programcılığı Programı birinci ve ikinci öğretim olmak üzere ellişer öğrenci ile 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

MEDYA SEKTÖRÜNE, DONANIMLI BİREYLER YETİŞTİRİLECEK
Zonguldak Meslek Yüksekokulu bünyesinde, bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan Radyo Televizyon Programcılığı Programı, dünyadaki görsel işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründeki gelişmeleri yakalayarak, ulusal medya sektörüne Zonguldak’tan çok sayıda istihdam sağlayacak.
Sinema, televizyon, gazetecilik ve radyo gibi medya sektörlerinde, mesleki deneyim sahibi altı akademik personel ile hizmet verecek olan Radyo Televizyon Programcılığı bu alanda örnek teşkil ediyor.
Bölümde İletişim sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerin, öğrenme üzerindeki ihtiyaçları karşılanarak temel iletişim, temel kamera, çekim teknikleri, aydınlatma teknikleri, ses teknikleri, görüntü düzenlemesi, ses kurgusu, sinema kuramları, haber toplama- yazma, senaryo, belgesel film, radyo televizyon programcılığı, grafik, animasyon, meslek etiği, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi çok sayıda ders verilmesi planlanıyor.

ÖĞRENCİLERE DİKEY GEÇİŞ İMKÂNI VERİLECEK
Programdan başarı ile mezun olan öğrencilere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Basın ve Yayın, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Öğretmenliği, Grafik Sanatları, Grafik Tasarımı, İletişim, İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo Televizyon ve Sinema, Sinema ve Televizyon, Televizyon Gazeteciliği lisans programlarına dikey geçiş imkânı sunuluyor.
Editör: Pusula Gazetesi