Devrek Belediyesi&[#]8217;nin düzenlediği &[#]8220;28&[#]8217;inci Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali&[#]8221; kapsamında düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında Eski Anaokulu Devrek Belediyesi Kültür Sanat Merkezi&[#]8217;nde çeşitli sergiler açıldı.

Şaban Komşu tarafından açılan Yakma Resim Sergisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik ve diğer konuklar, sergideki resimler hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Akbay ile Başkan Semerci, günün anısına Şaban Komşu&[#]8217;ya Devrek Bastonu ve teşekkür plaketi vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Cem Ecevit tarafından açılan resim sergisi de, protokol üyeleri ve diğer konuklardan büyük ilgi gördü.

Yakma Resim Sergisi&[#]8217;nin ardından Eski Anaokulu Devrek Belediyesi Kültür Sanat Merkezi&[#]8217;nde İbrahim Boz ve Devrek Belediyesi Ebru Grubu&[#]8217;nun hat ve ebru çalışmaları sergilendi. Hat ve Ebru Sergisi&[#]8217;nin ardından Dilek Özmen tarafından açılan sergi ziyaret edildi. Özmen, resimleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ile Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, festivale katkılarından dolayı Dilek Özmen ve İbrahim Boz&[#]8217;a teşekkür plaketi ile Devrek bastonu takdim ederek teşekkür ettiler.

Kaymakam Cem Afşin Akbay ve Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Yöresel Ürünler ve El Sanatları Stantlarını ziyaret ederek, katılımcılara teşekkür belgesi takdim ettiler. Ayrıca Başkan Semerci eski anaokulunun bulunduğu alanın yenilenme çalışmaları sürecince verdiği katkılardan dolayı Eski Mahalle Muhtarı Suat Dangaz&[#]8217;a teşekkür plaketi takdim etti.

Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile diğer konuklar Bastoncular Çarşısı&[#]8217;nı ve festival kapsamında açılan baston stantlarını ziyaret ettiler. Kaymakam Akbay ve Başkan Semerci festivale verdikleri katkılardan dolayı baston ustalarına teşekkür ederek plaket verdi.

SS. Devrek Baston ve El Sanatları Küçük Sanat Kooperatifi (BASKOP) Başkanı Metin Dedemen de Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ile Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci&[#]8217;ye Devrek Bastonu hediye etti.

KAN BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Devrek Belediyesi ve Türk Kızılayı Devrek Şubesi işbirliğiyle Cumhuriyet Alanı&[#]8217;nda Kan Bağış Kampanyası düzenlendi. Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen kampanya nedeniyle Kaymakam Cem Afşin Akbay ile Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Kızılay yetkililerine teşekkür ederek, Devrek Bastonu ve teşekkür plaketi takdim etti.

THM SES YARIŞMASI&[#]8217;NDA BİRİNCİLİĞİ ELİF KARAPINAR KAZANDI

28&[#]8217;inci Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Devrek Kültür Derneği Halk Müziği Ses Yarışması büyük ilgi gördü. Devrek Kültür Derneği tarafından Eski Terminal Alanı&[#]8217;nda gerçekleştirilen ses yarışmasında 10 aday yarıştı. Yarışmacıların seslendirdiği türkülerle vatandaşlar büyük bir coşku yaşadı. Gençleri ve amatör sesleri teşvik etmek amacıyla yapılan etkinlikte yarışmacılar jüriden en yüksek oyu almak için biri hareketli olmak üzere ikişer tane türkü söylediler. Büyük bir heyecan yaşayan yarışmacılar coşkulu tezahüratlar altında türkülerini seslendirdiler. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Halk Müziği Ses Yarışması&[#]8217;nda adaylar büyük bir heyecan yaşadılar. Eski Terminal Alanı&[#]8217;nı dolduran binlerce vatandaş söylenen türkülerle birlikte büyük bir coşku yaşadı. Yarışma sonucunda Elif Karapınar birinci, Yeliz Aykan ikinci ve Tanju Koçaklı da üçüncü oldu.

Halk Müziği Ses Yarışması&[#]8217;nın tamamlanmasının ardından dereceye giren yarışmacılara Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay ile Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt tarafından ödülleri takdim edildi.

Devrek Kültür Derneği Başkanı Semra Taşkaya, Devrek Kültür Derneği&[#]8217;ne verdiği katkılardan dolayı işadamı Kasım Ofluoğlu&[#]8217;na teşekkür ederek plaket takdim etti.
Editör: Pusula Gazetesi