ÇAKIR: “EREĞLİ-DEVREK YOLUNDA CİDDİ BİR ÇALIŞMA VAR”

TSO’nun Ereğli iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını ifade eden AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Her zaman Ereğli TSO’nun yanındayız. Ereğli’nin sorunlarının çözümünde aynı masanın etrafında çalışmaya varız. Bizim üzerimize ne düşerse her zaman yanınızdayız" dedi.

Ereğli´de hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Çakır şöyle konuştu:

"Ereğli OSB’yi ziyaret ettik, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte. Yeni yatırım yapan firmaları ziyaret ettik. Kendilerine destek olacağımızı söyledik. Bunun yanında devlet yatırımları olarak Ereğli şantiye alanına dönmüş durumda. Hastanesi, adliye binası, köprülü kavşağı, Fen Lisesi, vergi dairesi binası, 13 adet okul binası, Liman Başkanlığı binası çok ciddi yatırımlardır. Ereğli-Devrek yolu basında gündem olmuş bir konudur. Kamulaştırma ile ilgili birkaç tane yerde sorun olsa da ciddi bir makine desteği ile Subaşı-Çaylıoğlu arasını iyi bir seviyeye getireceğimize inanıyoruz. Ereğli-Devrek yolu da bittikten sonra orası da bizim ortak pazarımız olacak. Yolun yapımı tamamlandığında 15-20 dakikalık bir yol olacak. Limanın daha iyi noktaya getirilmesi ya da yeni bir liman projesi bir masa etrafında konuşulabilecek şeyler. Hep birlikte Ereğli’ye hizmet ederiz inşallah.”

TETİKER: “SAC TÜCCARLARI CANLANIRSA SERMAYE GÜCÜ OLUŞACAK”

Ereğli’nin sorunlarının çözümü için her şeyden önce birlikteliği sağlamak gerektiğini file getiren Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, kardeşlik ve moralin olduğu yerde geleceğin çok daha güzel olacağını belirtti. Tetiker konuşmasında şunları söyledi:

“Biz göreve gelir gelmez çalışmalarımıza süratle başladık. Epeyce de yol kat ettiğimize inanıyorum. Seçim döneminde verdiğimiz sözlerde belirli noktalara da geldik. Küçük esnafımızın hareketlenmesi ile ilgili Sayın Rektörümüz bize geldiğinde fakülte müjdesi verdi. Sayın Milletvekilinin, teşkilatın yardımları olmasa olmaz bu. Tabii bize bir fakülte yetmez. Sayın Rektörümüze de söyledim; en az 3-4 branş daha lazım bize. Rektör Bey de hedeflerinin ‘2 bin 500 öğrenci sayısını en az 10 bine çıkartmak’ diyor. Burada 10-15 bin öğrenci olması bize çok büyük ivme kazandırır. Küçük esnafımız iş yapar. Diğer yörelerde de bu böyle olmuştur. ‘Bir şeyi bilmiyorsan emsaline bak’ derler ya, diğer il ve ilçelere baktığımızda küçük esnafın hareketliliği bu tip şeylere bağlı. ERDEMİR’i burada deniz almadığı sürece, burada kaldığı müddetçe Allah’ın izniyle burada katma değer kaybolmaz da, gitmez de. Konuşanlar boş konuşur. ‘Yok, şu kadar icra dosyası var, yok bu kadar icra dosyası var’ bunların hepsi hezeyandır. İnsanlara moralsizlik pompalamaktır. Buradan bir şey çıkmaz. Bunlar eski siyasetçilerin klasik metotlarıdır. İlk önce yangın yerine çevirip her tarafı ondan sonra köpük varmış gibi söndürecek. Halbuki zaten ortada yangın yoktu ki, sen neden köpüğü kullandın? Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız, Meclis Başkanımız Faruk Yazıcı ile birlikte bankların şube ve bölge müdürleri ile temaslarımız ve çalışmalarımız var. Hiç ummadığımız bankalardan çok cesur programlar çıkabiliyor. Bize ‘hangi çalışmayı yaparsanız yapın, biz önce destekleyelim’ diyen bankalar var. Bizler demek ki bıraktığımız yerden başlıyoruz demektir. A noktası yani tepe noktası ERDEMİR ise, B noktası kapital sermaye, C noktası işin üçüncü ayağı da pazar. Pazar ve portföy bizde var. Kayseri, Konya, Antep, Perşembe pazarını toplayalım tüm müşteri portföyü bizde var. Burada çok basit desteklerle sac tüccarı tekrar canlansa, sermaye gücü de oluşacak. Bu sermaye gücünden nakliyecilerde istifade edecek. Nakliyecilere bağlı olarak, akaryakıtçılar, lastikçiler, oto parçacılar kazanacak. Zenginliğe bağlı daire alım-satımı olacak. Buna bağlı olarak inşaattaki 400 kalem istifade edecek. Ekonominin ve sermayenin güçlü olduğu yerde refah olur.”
Editör: Pusula Gazetesi