Hacettepe Üniversitesi TÖMER, Ankara Üniversitesi TÖMER, Gazi Üniversitesi TÖMER, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas TÖMER, Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TÖMER, Gaziantep Üniversitesi TÖMER, Konya Karatay Üniversitesi TÖMER, Sakarya Üniversitesi TÖMER, Trakya Üniversitesi TÜDEM’den 33 öğrencinin katıldığı yarışmada, Karaelmas TÖMER’de Türkçe öğrenimi gören Afganistanlı öğrenci Helal Massomi birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer verdi.
Tiyatro sanatçıları Semih Sergen ve Umut Oğuz, Kanal-D Yayın Yönetmeni Ertuğrul Albayrak, Kanal-D Haber Sunucusu İrfan Değirmenci, Kanal-B Haber Sunucusu Bilgehan Varol, ses sanatçısı Azerin ile şair ve söz yazarı İlter Yeşilay gibi önemli isimlerin oluşturduğu jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda konuşmasıyla birinci seçilen BEÜ öğrencisi Helal Massomi, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Büyük beğeni toplayan konuşmasına, “Bugün sizlere hayatımın kahramanı olan ve beni bu günlere getiren annemden bahsetmek istiyorum” diye başlayan Helal Massomi, “Annem; dayanağım, güç kaynağım ve başarımın adıydı aslında. İşte bugün burada karşınızda annemin rüyalarından hiç değilse birini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Teşekkür ediyorum anneciğim. Ama sadece anneme değil, tüm annelere selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ellerinizden öpüyorum. Anneler Gününüz kutlu olsun” sözleriyle tamamladı. Duygulu anların yaşandığı konuşmada Helal Massomi, BEܒyü ve Karaelmas TÖMER’i başarıyla temsil etti.
Editör: Pusula Gazetesi