İlk ziyaret, Kaymakam Hasan Yaman’a gerçekleştirildi. Ziyaretlerinden dolayı SGK personeline teşekkür eden Kaymakam Hasan Yaman, “Sosyal güvenlik, insanın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da devam eden bir süreç. Sosyal devlet ilkesi kapsamında sosyal güvenlik, birçok ehemmiyete sahip… İlçemizde iki yıldır Soysal Güvenlik Kurumu Şubesi hizmet veriyor. İşlemlerin hemen hemen tamamı burada yapılabiliyor. Vatandaşlarımız artık bu işle için il merkezine gitmek zorunda kalmıyorlar. Bu anlamda hem müdürümüzü, hem çalışanlarını tebrik ediyor, haftalarını kutluyorum” diye konuştu.

SGK Çaycuma Şube Müdürü Ferhat Acar ise, iki yıldır Çaycuma’da hizmet verdiklerini, ancak hizmet binalarının yetersiz olduğunu söyleyerek, arsa bulunduğu takdirde kendi binalarını yapacaklarını ifade etti. Müdür Acar, “16 Mayıs 2006’da 5502 sayılı kanunla kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftalarda kutlanmaktadır. Sosyal güvenlik, tüm vatandaşlarımızı kapsayıp 7’den 70’e hizmet vermektedir. İlçelerde de hizmeti vatandaşların ayağına getirmek için buradayız. Amacımız, kendi binamızda hizmet verip, bir sonraki Sosyal Güvenlik Haftası’nı bu binamızda kutlamaktır. Katkılarında ötürü Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek, yeni hizmet binası arsası konusunda destek isteyen Müdür Acar, kuruma katkılarından dolayı Belediye Başkanı Gülşen’e teşekkür etti. Başkan Gülşen, kuruma mutlaka arsa bulunması gerektiğini söyleyerek, ilçede çok fazla hazine arazisini kalmadığını ifade etti. Gülşen, belediye olarak imkanları ölçüsünde SGK’ya olan borçlarını ödemeye çalıştıklarını söyledi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Rıfat Sarsık’ı da ziyaret eden SGK personeli, üç kurumun tek çatı altında toplanmasıyla soysal güvenlik işlemlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini söylediler. Kurum çalışanlarını tebrik eden Başkan Sarsık, hizmet binası arsası konusunda ise yardımcı olacağını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi