Programa; Kaymakam Hasan Yaman, Jandarma Karakol Komutan Vekili Ruhi Çelik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar, Trafik Tescil ve Büro Amiri Nahit Konca, Devlet Hastanesi Başhekimi Alper Koçbıyık, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, SGK Çaycuma Şubesi Müdürü Ferhat Acar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Ahmet Karayılmaz, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar, kazaların büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını söyledi. Kaçar, &[#]8220;Trafiğin unsurları araç, yol, çevre ve insanlardır. Sürücü ve yayalardan oluşan insan unsurun trafik güvenliği eğitim ve denetim gibi yollarla olabilmektedir. Trafik kazalarında insan unsurunun payı yüzde 99&[#]8217;dur. 2012 yılında ilçemizde 40 maddi hasarlı, 55 yaralanmalı ve maddi hasarlı olmak üzere toplam 95 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazaların büyük çoğunluğu sürücü kusurlarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Hız limitlerine uymama, öndeki araca arkadan çarpma, hatalı durma ve hatalı park, trafik işaretlerine uymama, hatlı sollama ve alkollü araç kullanma başlıca sürücü kusurlarıdır. İlçemizde trafik bilgisini artırmak için 2012 tarihinde Trafik Tescil ve Büro Amirliği tarafından seminerler düzenlenmiştir. Son yıllarda motorlu araç sayısı hızlı bir artış göstermiş buda kazaların artmasına neden olmuştur. Çaycuma&[#]8217;da 19 bin 976 araç, 21 bin 779 sürücü belgesi sahibi bulunmaktadır. İlçemizde araç sayısının fazla olması, park problemlerini de beraberinde getirmektedir. Park sorunu için belediye tarafından yaptırılan 300 araçlık katlı otopark projesi bitme noktasına gelmiştir&[#]8221; dedi.

Trafik Tescil ve Büro Amirliği tarafından hazırlanan slayt gösteri ile emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

&[#]8220;Yılın Trafik Görevlisi&[#]8221; Jandarma Başçavuş Orhan Çavuş, &[#]8220;Yılın Trafik Polisi&[#]8221; Necati Kapucuoplu, &[#]8220;Yılın Yayası&[#]8221; Medine Kınıcı, &[#]8220;Yılın Şoförü&[#]8221; Hakkı Kızıltoprak ve &[#]8220;Trafik&[#]8221; konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilerek, İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından açılan sergi gezildi.
Editör: Pusula Gazetesi