Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, beraberinde Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Şube Müdürü Bekir Selçuk ile birlikte Çaycuma’daki doğalgaz çalışmalarını inceledi.

Doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Doğalgaz iletim ve dağıtım hatlarıyla ilgili Zonguldak, Bartın, Çaycuma, Devrek, Kozlu, Kilimli ilçelerinde yerleşim birimleri ile Çaycuma ilçemizde doğal gaz çalışmaları çok hızlı bir biçimde devam etmektedir. Ben öncelikle firma yetkililerini bu özverili çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Belediye olarak da biz firmamıza canı gönülden destek veriyoruz. Gerek Fen İşlerimiz olsun, gerek tüm çalışanlarımız olsun, amacımız; Çaycuma’da temiz ve çevre dostu olan doğal gazımızı bir an önce inşaatlara ve konutlara verilmesi konusunda 2013 yılı içerisinde mutabakatımız var. Firma 2013 yılı içinde tüm Çaycuma ile ilgili planları yapmış vaziyettedir. Özellikle İstasyon Organize Sanayi Bölgesi’nden aldığımız ana hattan, muhtemelen köprü altında şehre geçirmek kaydıyla şehir içi çalışmalarımız devam etmekte firma yetkililerimiz önce OYKA Kağıt Fabrikası’ndan, daha sonra Zeki Yurtbay Tuğla Fabrikası’ndan ve bu sonbahara doğru bizim hastanemiz başta olmak üzere toplu konut arz ettiğimiz DOKAP, Ören Yapı, Ada Yapı, Stadyum çevreleri, hastanemiz çevresindeki inşaatlara, Çay Mahallemizin bir kısmına, İstasyon Mahallemize 2013 yılı sonuna kadar doğalgaz verme şansımız vardır. Gerçekten de bu çalışmadan dolayı halkımızın büyük bir desteğini ve ilgisini görüyoruz. Çünkü halkımızın bir an önce doğalgazımızı Çaycuma’da kurulması konusunda hem fikirleri var. O yönde halkımızın bize vermiş olduğu destek ile kazı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu ayrı bir özellik, bu ayrı bir güzellik, çünkü bazı yerlerde biliyorsunuz kazı çalışmalarına halk ve belediye müsaade etmiyor. Etmediği içinde doğalgazın orada iletim ve dağıtım hatlarında konuşlandırılması zor olduğunu görüyoruz. Çok şükür, Çaycuma’da böyle bir durum yoktur. Tümü halkıyla, belediye ile ve devletimizin diğer birimleriyle firmamızla beraber Çaycuma’mızı daha çağdaş, güzel bir şehir yaratılması konusunda çok büyük gayretlerimizle Çaycuma ilçemiz daha da güzel olacak” dedi.

Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Bekir Selçuk ise, konuşmasında şunları söyledi:

“Çaycuma’daki doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kısmet olursa Çaycuma ve Bartın’daki BOTAŞ’ın varlıklarını devir alıyoruz. Haziran ayından itibaren Çaycuma’ya ilk doğalgazı vermiş olacağız. Bartın ile birlikte hayırlı olmasını diliyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi