Zonguldak´ın Çaycuma ilçesindeki köprünün geçen yıl 6 Nisan´da çökmesiyle alttaki Filyos Çayı´na düşen 15 kişiden kaybolan 5´ini arama çalışmaları, havaların ısınmasıyla yeniden yoğunlaştırıldı. 16 kişilik AFAD ekibi, Filyos Çayı´nın köprüden denize kadar olan 20 kilometrelik bölümünü tarıyor.

İlçe girişinde bulunan 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü´nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle, köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı´na düştü. Aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen´in de bulunduğu 10 kişinin cesedi bulundu. Facianın üzerinden 13 ay geçmesine ve çöken köprünün yeniden yapılmasına rağmen Başkan Gülşen´in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu´na ise hala ulaşılamadı.

DOMUZ LEŞİ BULDULAR

Kış aylarında hava koşulları nedeniyle aralıklarla yapılabilen arama çalışmaları, havaların ısınmasıyla yeniden yoğunlaştırıldı. 4´ü dalgıç olan 16 kişilik AFAD ekibi, Filyos Çayı´nın köprüden Karadeniz´e kadar olan 20 kilometrelik bölümünü tarıyor. Köprünün alt tarafındaki sedde kanca ile yapılan taramalarda yumuşak bir dokuya rastlandı. Dalgıç ekibi, ceset şüphesiyle akıntının yoğun olduğu bölgede çalışma başlattı. Beline halat bağlanan bir dalgıç, traktör tekerleğinin yanındaki ceset sandıkları cismi çıkardığında domuz leşiyle karşılaştı. Domuz leşi çaydan çıkarılarak çöpe atılırken, kayıpları aramalara devam edildi.

AFAD Zonguldak İl Müdürü Ahmet Güngör, "Ekiplerimiz derin yerlerde bot üzerinden kanca ile arama yapıyor. Botun ulaşamadığı yerler var. Buralarda da 4 dalgıcımız tarama yapıyor. Aramalarımız çayın denize kadar olan bölümünde sürüyor. Aramalara zaman zaman özel eğitimli köpeğimiz de katılıyor" dedi.

Müdür Güngör, aynı ekibin, geçen 17 Mart´ta köprüden Filyos Çayı´na atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Recep Işık´ı da aradığını kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi