Atölyeye çevirdiği evinin bir odasında yaptığı yağlı boya tablolar ile daha önce Bodrum, Ankara ve İstanbul´da 3 sergi açan Zeynep Şennur, 4´üncü sergisini geçen yıl ocak ayında Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi´nde açmak için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne başvurdu. Ancak müdürlük, galerinin tadilatta olduğu gerekçesiyle başvuruyu geri çevirdi. Bunun üzerine Şennur, tadilat nedeniyle yaklaşık 4 yıldır kapalı olan galerinin önünde siyaha boyadığı tabloyu yakarak protestoda bulundu.

Tadilat çalışması tamamlanan 3 katlı galeri, geçen 15 Nisan´da AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın, TBMM Başkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı dönemlerinde kendisine verilen hediyelerin yer aldığı sergi ile hizmete açıldı.

Ressam Zeynep Şennur da yeniden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne müracaat ederek 4´üncü kişisel sergisini galeride açtı. Şennur´un, ´Sanatçı dünya vatandaşıdır´ adını verdiği 29 eserin yer aldığı sergideki yağlı boya çalışmaları beğeni topladı. 12 yıldır resimle uğraştığını belirten Şennur, galerideki tadilatın 5 yıla yakın bir sürede bitirilmesinin sanata ve sanatçıya verilen değeri gösterdiğini söyledi. Protestosunda haklı olduğunu belirten Şennur, "Ülkemizde sanat, kültür yeterince değerli değil. Galerinin 5 yıl kapalı kalması bunun göstergesi. Ben bu duruma dikkat çekmek için geçen yıl o protestoyu yaptım. İyi de oldu. Küçük bir katkım olduysa ne güzel bana. Pırıl pırıl bir sanatevine kavuştuk" dedi.

Şennur, serginin 10 Mayıs´a kadar açık kalacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi