23 Nisan kutlamaları kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in koltuğuna oturan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Samet Nayır, öyle şeyler söyledi ki, Akdemir’i aratmadı. Başkan Akdemir’in görüşleri ve söylemleri doğrultusunda hazırlandığı öğrenilen Başkan Nayır, “Kimse belediyemizin çalışmadığını söyleyemez” sözleriyle hem şaşkınlık yarattı, hem de güldürdü. AK Partili Meclis üyeleri, Başkan Muharrem Akdemir için daha önce “23 Nisan Başkanı” yakıştırması yapmıştı.

Zonguldak’ta “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Belediye Başkanlığı makamında devir-teslim töreni gerçekleşti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Mutlu, Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Orhan Yılmaz, öğretmen Murat Acar ve 8’inci sınıf öğrencileri Samet Nayır, Büşra Demirci ve Nurdan Bal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamını Dumlupınar Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Samet Nayır teslim alarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zonguldak Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanlığı makamının heyecan verici olduğunu belirten Samet Nayır, Zonguldak Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları anlatarak, yapılması düşünülen projelerinden bahsetti.

Belediye Başkanı Samet Nayır, başkanlık makamında yerini alarak, konuşmasında şunları söyledi:

“Zonguldak’ın coğrafi konumundan dolayı kaynaklanan sorunlar, yalnız belediyemizin çözebileceği sorunlar değildir. Yollar sorunu ise, biraz tasman, biraz iklim, birazda ağır tonajlı araçların şehir içi yolunu kullanmaları ile ilgilidir. Belediyemizin gelirleri ise; yalnızca personel maaşlarına yetmektedir. Sorunları birikmiş olan belediyemiz, yatırımlarını borç ile yapmaktadır. Çaydamar Mahallesi’nden Fevkani Köprüsü ayağına kadar olan yol çalışmaları, şehirlerarası otobüs terminalinin yenilenmesi, Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılması belediyemizin yapmış olduğu çalışmalardan sadece birkaçıdır. Belediyemiz yardıma ihtiyacı olan yoksul yurttaşlara ve asker ailelerine gıda ve para yardımı yapmaktadır. Bunlar reklamı yapılacak işler değil, belediyelerin yapmak zorunda oldukları işlerdir. Belediyemizin bir çalışması da, şuanda gözükmeyen ancak açılışında hazır bulunmanızı istediğim, Dumlupınar Ortaokulu yolunda bulunan oyun parkının en kısa sürede bitirileceğini müjdeliyorum. Buradan, bir müjde de yolların bozukluğundan şikâyetçi olan Zonguldak halkına veriyorum. Bu yaz, belediyemizin sınırları içerisinde bozuk yol kalmayacaktır. Soğuksu Pazaryeri ve Fevkani Köprüsü sorunu da en kısa sürede bitirilecektir. Belediyemizin bir çalışması da, eski lavvar alanı yanında yer alan terminal yolunun çevre düzenlemesi, yol genişletilmesi ve ışıklandırma çalışmasıdır. Hem trafik rahatlamış, hem de şehrimize güzel bir görünüm katmıştır. Kimse belediyemizin çalışmadığını söyleyemez. Zonguldak halkı emin ellerdedir.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlayarak, “İşte Atatürk çocuğu, hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu makamlar sizlere geçer. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar anmak istiyorum. Türk çocuklarına bu ülkeyi boşuna emanet etmemiştir. Değerli başkanımız yapılan bütün çalışmaları çok iyi özetledi. Başkan olarak söylediklerinin hepsi yapılmış ve yapılacak olan çalışmalardır. Zonguldak sizlerinde dediği gibi coğrafi konum olarak farklı bir şehir... Zonguldak, kömür madeni bir şehir ve tasman olayı yaşanan bir yer. Bununla ilgili bir çalışma yapılması lazım. Bizler belediye olarak, bunlarla ilgili dosyalarımızı gerekli yerlere verdik. İnşallah bu sorunlar ortadan kalkar ve dikkate alınır. Gerçekten çok güzel işler yapılıyor. Halkımız bunu en iyi şekilde görüyordur ve değerlendiriyordur. Özellikle pazaryerimiz, yol genişletme çalışmalarımız ve doğalgaz çalışmalarımız olmazsa olmaz çalışmalarımızdan sadece birisidir. Haziran’ın ilk haftasına kadar, doğalgaz çalışmalarımızı da şehir içerisinden geçireceğiz ve bitireceğiz. Asfaltımızı da Temmuz ayının sonuna kadar bitirmiş olacağız. Vatandaşlarımızın yol sıkıntısı kalmayacak. Buna söz veriyoruz. Biz halkımıza hizmet için varız. Bu görevi onlar için kabul ettik. Gece gündüz demeden yetkili arkadaşlarımla birlikte, Zonguldak için en iyisi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gerçekten de tarihin yetiştirdiği ender kişilerden biri olup, her ülkeye nasip olmayan bir liderdir. Dünyada ise, tek ve ilk olarak kutlanan çocuk bayramımız bugündür. Geleceğin çocukları, zamanı gelince bu ülkeyi yönetecekler, düşüncesiyle Ulu Önder çocuklarımıza bu bayramı hediye etti. Temennimiz, siyasi olarak baktığımız zaman çocuklarımızın ilerde belediye başkanı, milletvekili, bakan, başbakan olarak görev almalarıdır. Baktığımızda, gözleri pırıl pırıl çok zeki çocuklar oldukları zaten belli. Vatan çocuklarımıza emanet, sizlere emanet… Bu emaneti Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, bu ilke ve inkılapları çok iyi özümseyerek, Atatürk’ü anlamak, onun ışığında ilerlemek gerekmektedir. En önemlisi de cumhuriyete sahip çıkarak, cumhuriyeti koruyarak, ilerleyebilirsiniz. Cumhuriyet çok önemli, o olmazsa olmaz. Cumhuriyeti ve demokrasiyi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Mutlu ise; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmesiyle birlikte, dünyada ilk ve tek kutlanan çocuk bayramı olduğunu, bunun ise, Ulu Önder’in çocuklara çok kıymet vermiş olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Samet Nayır, yapılmasını istediği çalışmaları gerekli talimatları vererek, yerine getirilmesini istedi. Belediye Başkanlığı devir-teslim töreninin ardından, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anısına konuklara hediye armağan etti.
Editör: Pusula Gazetesi