Zonguldak Merkeze bağlı Karaelmas Mahallesi Kaptan Sokak’taki Devrek Yapı Kooperatifi sakinleri, 6 aydır yaşadıkları kanalizasyon sorunu nedeniyle Zonguldak Belediyesi’ni göreve davet ettiler.

Kanalizasyon borusunun patlaması nedeniyle zor günler yaşayan mahalle sakinleri, belediyeye defalarca dilekçe yazmalarına rağmen hiçbir sonuç alamadı. Belediyeden gelen ekibin, “Adamımız yok, kendiniz yapacaksınız” cevabıyla karşılaşan mahalle sakinleri, çevreye yayılan pis koku ve kanalizasyon sularıyla kendileri başa çıkmaya çalışıyor.

“Belediye yetkilileri, ‘Batı Karadeniz’in ilk atıksu tesisini yaptık’ diye övünüyorlar, ama bir apartmanın patlayan borusunu yapamayan belediye ne işe yarar?” diye sert eleştirilerde bulunan mahalle sakinleri, su faturasından alınan çevre parasının nereye harcandığını da sordular.

ALTUN: “BUNLAR BELEDİYECİ DEĞİL, SÖMÜRÜC܅”

Mahalle sakinlerinden Yunus Altun, her gün çevreye yayılan kanalizasyon pisliklerini temizlediğini belirterek, apartmanlarının hemen alt kısmına yapılan yeni inşaatın 15 metre kod farkı olmasına rağmen Zonguldak Belediyesi’nin yapma izni verdiğini ve kanalizasyonla uğraştıkları yetmezmiş gibi şimdi de yeni yapılan inşaat nedeniyle apartmanlarında çatlaklar meydana geldiği için oturamaz raporu aldıklarını söyledi.

Altun, Zonguldak Belediyesi’ne olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Boruların altından pis su dışarıya çıkıyor. Belediyeden, ‘Adamımız yok. Kendiniz yapacaksınız’ diyorlar. 5-6 aydan beri bu sorunu yaşıyoruz. Buradaki kırık dökük işleri kendimiz yapıyoruz, ama bu işi nasıl yapalım? Evin üst tarafları hep su kaçırıyordu ve biz yaptık. Belediye her şeyde ‘adamım yok’ diyerek kabul etmiyor. Aşağıda inşaat yapılıyor ve 15 metre kod farkı var. Bu kadar kod farkı varken, nasıl müsaade edilir? Bu inşaat yüzünden tehlikeye girdik ve evlerimiz oynadı. Belediye de geldi, bize oturulmaz raporu verdi. Biz nereye gideceğiz? Sen gelip burada 2 metrelik kanalizasyon borusunu yapamıyorsun, ama bana 90 lira su parası yolluyorsun. Bu su parasının içinde kaç TL çevre parası var? Bunların adaleti, halkçılığı nerede? Bunlara halkçı değil, sadece sömürücü denilir. Bunlar belediyeci de değiller.”

PAK: “ZONGULDAK BELEDİYESİ’NİN MALZEMESİ VE ADAMI YOKMUŞ”

Mahalle sakinlerinden Dursun Pak ise, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdik. Avukat dilekçeler bıraktı. Belediyeye en az 10 kez gittim. Kaç kez de belediyeden adam getirttirdim. Gelen adamın bana söylediği, ‘Bu boru aşağıya batmış. Bizim malzememiz yok’ Şimdide buraları açıp kendimiz yapıyoruz” dedi.

Zonguldak Belediyesi’nin bu sorun karşısında çalışma yapması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi