Sürecin devam etmesi üzerine Köktürk, hem Çalışma Bakanlığı&[#]8217;na, hem de Enerji Bakanlığı&[#]8217;na hitaben soru önergeleri vermiş ve ayrıca konunun araştırılması için TBMM&[#]8217;de bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etmişti.

Bu gelişmeler üzerine Çalışma Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Milletvekili Köktürk&[#]8217;ü arayarak, Çalışma Bakanı Çelik&[#]8217;in konuya ilişkin bilgilerini iletti.

Etyemez, Zonguldak Çalışma Müdürlüğü&[#]8217;nce verilen bilgiye göre, ÇATES&[#]8217;te sorunun çözüldüğünü, işçilerin iş akitlerine devam ettiklerini bildirmesi üzerine, Köktürk, gerçek durumun Bakanlığa ulaşan bilgi doğrultusunda gelişmediğini, bilakis işçilerin neredeyse tamamının tazminatlarına el konulduktan sonra işlerine devam etmelerine olanak tanındığını, 9 işçinin emekli olduğunu, 2 işçinin de savcılığa müracaat etmesi nedeniyle iş akitlerine devam edemediğini Bakan Yardımcısı Etyemez&[#]8217;e bildirdi.

Anayasa&[#]8217;ya göre, çalışma hayatının devlet güvencesi altında olduğunu vurgulayan Köktürk, Çalışma Bakanlığı&[#]8217;nın süreçle ilgili hem idari soruşturma açması, hem de Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na suç duyurusunda bulunması görevini hatırlattı.

Bakanlığın bu görevleri yerine getirmesi halinde kendisinin ve işçilerin mutluluk duyacağını vurgulayan Köktürk, Bakanlığın bunları yapmaması halinde CHP Grup önerisi olarak bu konuyu Meclis Genel Kurulu&[#]8217;na taşıyacağını ifade etti.

KÖKTÜRK, KONUKLARINI AĞIRLADI

Almanya Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;nin yeni seçilen Başkanı Mehmet Karakulak, Milletvekili Köktürk&[#]8217;ü, TBMM&[#]8217;deki makamında ziyaret etti. Köktürk ve Karakulak, Derneğin bundan sonraki çalışmalarını ve Zonguldak&[#]8217;a yapılacak katkılarla ilgili projeleri değerlendirdiler.

Köktürk, Başkan Karakulak&[#]8217;a görevinde başarılar dileyerek, Almanya&[#]8217;daki Zonguldaklılarla ilgili yapılacak çalışmalara her zaman katkılar sağlamaya hazır olduğunu ifade etmiştir&[#]8230;

Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Oğuz ve Yönetim Kurulu üyeleri de, Milletvekili Köktürk&[#]8217;ü ziyaret ettiler.

Ata sporu güreş etkinliklerinin bölgede ve festivaller kapsamında değerlendirilmesi ve geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaretten Köktürk, oldukça memnun oldu. Köktürk, bu konuda elinden gelen katkıyı yapmaya çalışacağını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi