Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran operasyonda Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, işadamı Erdoğan Demir ile birlikte gözaltına alınan AK Partili Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, sessizliğini bozdu. Üç günlük sorgu sonrası ve sevk edildikleri Ankara’da gözaltında bulunan 69 kişinin tamamının serbest kaldığını hatırlatan Başkan Özdemir, kendisine güvenenlerin yüzünü kızartacak bir şey yapmadığını söyledi.

İşte Özdemir’in açıklamasından önemli satırbaşları:

“ADALETE İNANDIM”

“Bizim hesap veremediğimiz hiçbir olayın olmadığını zaten söylemiştik. Belki bu operasyon kapsamında olmamamız gerekiyordu ve olmamamız gerektiği Ankara’da anlaşılmış oldu. Ondan dolayı da mutluyum. Ben Türk adaletine ve Allah’ın adaletine her zaman inandım. Bulunduğumuz makam ve mevkilerin asla şahsileştirmememiz gereken mevkiiler olduğunu bir kez daha anladım. Ben anladım, anlaması gerekenlerin de bundan sonra anlaması gerektiğini düşünüyorum.”

“KABAHATİMİZ VARSA,

HESAP VERMEYE HAZIRIM”

“Bu üstü kapalı geçilecek bir olay da değildir, ama olayı çarpıtmaya da gerek yok. ‘Olmuş, bitmiş’ demek kolaydır belki, ama bıçak yarası saplandıktan sonra çekip ‘pardon’ denilmesi kolay değildir. Herkesin hitap ettiği bir camia var, cemaat var. Bizim kendi kabahatimiz varsa, biz her zaman adalet önünde hesap vermeye hazır olduk ve nitekim de verdik. ‘Yanlış hesap da Bağdat’tan döndü’ diye düşünüyordum. Bu konuşmaları ve açıklamaları aslında hiç yapmamak isterdim, ancak at izi, it izine karışan bir ortamda bir mülki amir olarak bunları anlatmak durumundayım.”

“BİZE GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ

KIZARTACAK BİRŞEY YAPMADIK”

“Biz, bize inanan insanları, partimizi ve milletimizi yanıltacak ve onların yüzünü kızartacak hiçbir tutum ve davranışlarda bulunmadık. Bundan sonra da bulunmayacağız. Bu kadar sıkı takipte olduğumuzu bile bile de ayağımızı mayına basacak kadar da akıldan yoksun insanlar değiliz. Onun için insanlar ne arıyorlarsa, bu kapının dışında, başka yerlerde de arayabilirler. Burada ancak havalarını alıp geri giderler.”

“PARTİMİZİ YIPRATACAK

HAREKETLERDE BULUNMAYIZ”

“Hiç kimse olmayanı oldurmaya çalışmasın ya da olanı saptırmaya çalışmasın. Çünkü bizim partimizin ve bizim kendi örfümüzün, inancımızın bir düsturu, prensibi var. Biz partimizi de yıpratacak hareketlerde bulunmayız. Bu dört saatte olabilir, dört gün de olabilir, dört ay da olabilir, dört yıl da olabilir. Hata erkenden ortaya çıktı. Yanlıştan erkenden dönüldü. Biz dört sene sonra da gelebilirdik, kırk sene sonra da gelebilirdik.”

“SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ,

DAHA FAZLA DİKKAT EDECEĞİZ”

“Bu işlerde, bu makamlarda çalışan tüm arkadaşlarıma da ‘Allah kolaylık versin’ diyorum. Herkes dikkat edecek bundan sonra. Kendim ve şahsım adına da konuşuyorum. Hepimiz dikkat edeceğiz. Bir dikkat ediyorsak, bin dikkat edeceğiz. Su uyur, düşman uyumuyor. Onu görmüş olduk. Biz bugünden sonra ‘Bismillah’ dedik ve tekrar yeni bir sayfa açtık. Allah bize bu imkanı, bu fırsatı tanıdı. Çok şükür olsun diliyorum Allah’a...”

“İHALELERİMİZİN KAMERA KAYITLARI VAR

“Bizim ihalelerimiz açık ihale yapılmaktadır. Büyük ihalelerimiz açık yapılmaktadır. Ulusalda, yerel basında, Resmi Gazete’de, Kamu İhale Kurumu’nda açıklanmaktadır. İhale sırasında CD’ye, kameraya kayıt yapılmaktadır ve her büyük ihalemize de Emniyetten memur istemi talebi yapılmaktadır. Bu şartlar içerisinde ihaleye fesat karıştıracak imkanımız ve mecalimiz yoktur. Bu şartlar ve bu titiz çalışmalar içerisinde hala ‘şu ihalede şöyle oldu, bu ihalede böyle oldu’ demekte abestle iştigaldir. Biz, hepsinin hesabını verdik, bu zamana kadar ve bundan sonra da vermeye hazırız. Ama Türkiye’de 3 bin tane daha belediye var, 3 bin belediye başkanı var. Bir değil, iki değil, üç değil, bizim her türlü şeyimizde alnımızın akıyla, yüzümüzün akıyla çıktık. Partimiz ve kendim adına konuşuyorum. Bu koltuklara oturmak kolaydır, ama bunu layıkıyla devam ettirebilmek, sürdürebilmek zordur. Hakikaten kendi maneviyatımda aslında bu zarar verici, yaralayıcı bir olaydır. İnsanların evlerini, işyerleri ve bir yerlerine arama yapılırken buralardan bir şeyler çıkartmak ümidini taşımak çok beyhudedir ve yersizdir. Onun için ben yüce Türk adaletine sığındım. Allah’ın adaletine sığındım. Allah’ın adaletinden zaten hiç kuşkum yok. Sonuçta bu operasyondan ve bu dosyadan da bir şekilde biz bir kenara konulduk ve serbest kaldık. Bugünden sonra da yine bu türden hareketler ve bu türden çalımlarda olacaktır. Biz işimizi doğru yaptığımıza inanıyoruz. Bundan sonra Allah yolumuzu açık etsin.”

Editör: Pusula Gazetesi