Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan (TTK) emekli şoför babanın 7 çocuğundan biri olan Hasan Fahri Yıldırım, henüz lise eğitimi bitmeden Zonguldakspor´dan Kilimlispor´a transferi karşılığında 1970´te TTK´da maden işçisi olarak işe başladı. Bu sırada lise eğitimini donduran Yıldırım, yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra yeniden okumaya karar verdi. Liseyi bitirip 1973´te üniversite sınavına giren Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü´nü kazandı. Sonraki yıl yeniden sınava giren Yıldırım, o yıllarda Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki Trabzon Tıp Fakültesi´ni kazandı. Yıldırım, 8 yıllık tıp fakültesi eğitimi boyunca yaz tatillerinde memleketi Zonguldak´ta Gelik Beldesi´ndeki ruhsatsız kömür ocaklarında çalıştı.

DOKTORLUĞU BIRAKTI, BELEDİYE BAŞKANI OLDU

1982´de üniversite eğitimini tamamlayan Yıldırım, Ocak 1983´te de mecburi hizmet kurasıyla Beşiktaş Sigorta Dispanseri´nde doktor olarak göreve başladı. 5 yıl burada çalışan, ardından Nişantaşı Sigorta Hastanesi´nde 7 yıl çalışan Yıldırım, özel şirketlerde de uzun yıllar işyeri hekimi olarak görev yaptı. Yıldırım, 2004 yerel seçimlerinde ise tıp fakültesi eğitimini tamamlayabilmek için çalıştığı ruhsatsız kömür ocaklarının yoğun olduğu Gelik Beldesi´nde AK Parti´den belediye başkanı seçildi.

&[#]8220;OKUYABİLMEK İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYDIM&[#]8221;

9 yıldır, 3 bin 800 nüfuslu beldenin sorunlarının çözümü için çalışan Yıldırım, tıp fakültesi eğitimini tamamlamasını sağlayan beldesindeki ruhsatsız kömür ocaklarının sorunları için de mesai harcıyor. O yıllarda okuyabilmek için maden ocağında çalışmak zorunda kaldığını belirten Başkan Yıldırım, "7 kardeştik. Ailem de zengin değildi. Kardeşlerimden okuyan tek benim. Ama okul harçlığımı temin etmek için çalışmak zorundaydım. Ailemin tek başına beni okutacak durumu yoktu. İş de yoktu. Tatile geldiğim zamanlarda ruhsatsız ocaklarda çalıştım" dedi.

2004´te doğup büyüdüğü beldeye hizmet etmek amacıyla siyasete girdiğini anlatan Başkan Yıldırım, ruhsatsız kömür ocaklarının kapatılıp, sahipleri hakkında hırsızlık suçlamasıyla işlem yapılmasına da tepki gösterdi. Başkan Yıldırım, "Naylon faturalarla, hayali ihracatlarla memleketi soydular. Şimdi kendi bahçesindeki kömürü çıkaranlar mı hırsız oldu? Bütün siyasiler de bunlara sessiz kalıyor. Ben bunları söylediğim için de birileri rahatsız oluyor. Ben halis niyetlerle beldeme hizmet için geldim. Birilerinin niyeti halis değil" diye konuştu.

Önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde aday olmayacağını da açıklayan Başkan Yıldırım, yeniden kendi mesleğini yapmak istediğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi