Filyos Belediye Başkan Adayı Hilmi Uzun´un Filyos mitingine çok sayıda katılım oldu. Zonguldak Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk´ün yanı sıra İş Adamı ve Zonguldaspor eski Başkanı İsmail Recai Şanlı, Hilmi Uzun´a destek istedi. Şanlı konuşmasında; "Hilmi Uzun´la birlikte bu güzel beldemizde yaşamaktan onur duyuyor, onunla birlikte buraya hizmet etme sözü veriyorum" dedi.


CHP Filyos Belediye Başkan Adayı Hilmi Uzun, düzenlediği açık alan toplantısına katılan CHP Heyetiyle kucaklaştı ve güç tazeledi.


Filyos´ta düzenlenen açık alan toplantısına, Zonguldak Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Osman Yayla, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP İl Genel Meclisi Adayları, Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı ve kalabalık bir partili topluluk katıldı.


Havanın güneşli ve tatil günü olması nedeniyle kalabalık ve neşeli geçen açık alan toplantısında ilk sözü İşadamı İsmail Recai Şanlı aldı. Şanlı, "Ben Filyosluyum. Burada büyüdüm, burada kazandım ve burada harcıyorum. Rakip partinin adayı, Filyos´a &[#]8216;Yabancılar Mezarlığı&[#]8217; yaptıracağını vaat etmiş. Beni hangi mezarlığa gömeceksiniz? Sizin beni Yabancılar Mezarlığı&[#]8217;na gömmeye gücünüz yetmez ama bu millet sizi 29 Mart´ta seçim sandığına gömecek! O zaman insan ayırımcılığının ne demek olduğunu göreceksiniz. Ben Hilmi Uzun´la birlikte bu güzel beldemizde yaşamaktan onur duyuyor, onunla birlikte buraya hizmet etme sözü veriyorum. Bir kısım arkadaşlar, bir kısım yerlerde laf üretip, dedikodu yaparak siyaset yapmasınlar. Biz, kimin, kim olduğunu biliyoruz" dedi.


İkinci sözü CHP Filyos Belediye Başkan Adayı Hilmi Uzun aldı. Uzun, "Ben öyle uzun konuşan bir insan olmadım. Karşınıza geçip konuşmak yerine, gücüm yettiğince hizmet etmeyi seçtim. Filyos bugünkü konumuna gelinceye kadar sizin gözlerinizin önünde büyüdü, gelişti. Sizinle birlikte düşündük, sizinle birlikte yaptık. 29 Mart´tan sonra da sizinle birlikte yapmayı sürdüreceğiz. Dün yanımızda olup da bugün başka yerlerden bize laf edenleri izliyoruz. Bu tür ayak oyunları Filyos´a hizmet etmemizi engelleyemez. Ben sizlere güveniyorum" dedi.


Son sözü Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk aldı. Köktürk, "Ak Parti İktidarı, Filyos Vadi Projesi laflarıyla yıllarca sizin umudunuzu sömürdü. Ancak, bugüne dek Filyos Projesi&[#]8217;nin kıyı kenar çizgisini bile belirlemeyen bu iktidarın milletvekillerinin size gelip de söyleyecek bir sözü yoktur. İşte elimde dosya. İşte Lukoil yatırımının engellenmesi belgeleri. Bu iktidar, Çolak Holding&[#]8217;in çıkarlarına karşılık, Filyos ve Zonguldak insanının çıkarlarını satmıştır. Bu iktidarın Zonguldak diye bir derdi yoktur. Size vaat edecekleri bir şey kalmamıştır. 29 Mart´ta bunlardan hesap sormak elinizde. Bu hesabı sormak boynumuzun borcudur" dedi.


Açık alan toplantısı sonrası seçim bürosunda seçmenlerle bir araya gelen CHP heyeti, birlikte çay içip söyleşti. Açık alan toplantısının coşkusu katılımcıların yüzüne de yansımıştı.

Editör: Pusula Gazetesi