Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Ergekon davasında tutuklu CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin´e birer mektup yazdı. Acar, mektubunda Haberal´ın "Belgeler ve Gerçekler" isimli kitabının bir örneğini de sundu.

Milletvekili Acar, bakanlara gönderdiği mektubunda, "Milletvekili olduğu halde, cezaevinde tutulmaya devam edilen Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın tarafıma özel olarak göndermiş olduğu 470 sayfadan ibaret ´Belgeler ve Gerçekler´ isimli kitabının bir örneğini sunuyorum" dedi.

Acar, Sağlık Bakanı´na gönderdiği mektupta şöyle dedi:

"Bu kitapta yazılı olan doktor raporları, hastane kayıtları, kalp grafileri incelendiğinde geriye bir tek soru kalmaktadır. CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´ı hapishanede ölüme mi mahkum ettiniz? Lütfen bu kitaptaki tıp bilimi ile ilgili raporları bizzat inceleyiniz. Bir hekim olarak yüreğinizin sızlayacağına inanıyorum. Mehmet Haberal, sadece bir hukuk cinayetine kurban gitmemektedir; ayrıca bir tababet cinayetine de maruz kalmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın sağlık durumu ile ilgili özel bir inceleme yapmanızı diliyorum."

Acar, Adalet Bakanı Ergin&[#]8217;e gönderdiği mektupta da, "Tutuklu milletvekillerinin ve en başta Prof. Dr. Mehmet Haberal ile İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay´ın hukuksal durumlarının özel olarak incelenmesini talep ediyorum. Olağanüstü mahkemelerin derhal görevlerine son verilmesine ilişkin, bu mektubumla birlikte TBMM Başkanlığı´na verdiğim kanun teklifinin bir örneğini ekte sunuyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi