Kışla ailesinin Ece mutluluğu Gelsenkirchen ve çevresinde yaşayan yoğun Türk vatandaşlarına da büyük sevinç kaynağı olurken, 35 gün gibi kısa bir sürede Ece Kışla´nın ailesine geri verilmesi yüzlerce benzer şekilde mağdur olan Türk ailelere de moral oldu.

ECE DAVASINDA TAM KENETLENME

Alman Gençlik Dairesi´nin altı aylık Ece´yi ailesinden ayırmasına, bölgede yaşayan Türkler kayıtsız kalmadı.4 Mart´ta Gelsenkirchen-Buer Aile Mahkemesi´nde görülen Ece davası için, yaklaşık beş yüzü aşkın Türk vatandaşı mahkeme önüne toplanarak Kışla ailesine destek verdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VE TÜRK MEDYASINA TEŞEKKÜR

Ece´ye kavuşarak büyük bir mutluluk yaşayan anne Yasemin Kışla, baba Ferhat Kışla ve dede Fahri Kışla, kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşlarına ve süreci takip ederek ailenin yanında olan Türk basınına teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Başından beri aileye destek olan Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş da, Ece davasında Türklerin tam anlamıyla kenetlendiğini ve ailenin yalnızlığa terk edilmediğini belirterek, Türk medyasına özel teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi