Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, bilinçli olarak geciktirdiği ve sendikamızın oluşturduğu kamuoyu baskısı sonucu 15 Şubat 2013 tarihinde zoraki olarak duyuruya çıkardığı sınava dayalı atama iş ve işlemlerini yeni yönetmeliği gerekçe göstererek 28 Şubat 2013 tarihinde iptal etti. Bu durum hukuki değildir. 26 Şubat 2013 tarihinden itibaren yönetici adayları tercihte bulunmuşlar ve bu başvurular İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kabul edilmiştir. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü eski yönetmeliğe göre atama işlemlerini sonuçlandırması gerekmektedir&[#]8221; dedi.

Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin ayrımcı ve kayırmacı olduğunu vurgulayan Akyol, &[#]8220;Eğitim emekçilerinin haklarının korunması konusunda yasal ve meşru her türlü mücadele ile çözümsüzlükten yarar sağlanmasına &[#]8216;dur&[#]8217; diyeceğiz&[#]8221; şeklinde konuştu.

Akyol, açıklamasında şunları söyledi:

&[#]8220;Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat 2013 tarihinde yeni Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği&[#]8217;ni yayınladı. Bakanlık, AKP iktidarı döneminde alışkanlık haline gelen usulden vazgeçmeyerek, yine son dakikada yönetmeliği yayınlamıştır. Üstelik yeni yönetmeliğin yayınlanmasını, eski yönetmeliğe göre yönetici atama takvimini valiliklere gönderdikten bir gün sonra yapması da bakanlığın nasıl bir keyfiyet içerisinde olduğunun göstergesidir. Yayınlanan yeni yönetmelikte Eğitim-Sen&[#]8217;in de yıllardır savunduğu gibi sınav esas alınmış olmasına rağmen, sınava ilişkin ne yazık ki objektif kriterler yerine kayırmacılığa zemin hazırlayan, idarenin takdir hakkını keyfi kullanmasını sağlayacak, kadrolaşmayı kolaylaştıracak düzenlemelere yer verilmiştir. Çok sayıda yöneticiyi ilgilendiren böyle bir yönetmelik hazırlanırken, sendikaların görüşlerine ihtiyaç duyulmaması da yönetmelikle neyin amaçlandığının baştan itibaren göstergesiydi. Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı yönetmelikle bizi şaşırtmamıştır. Biz de üyelerimizi ve eğitim kamuoyunu şaşırtmayarak, bu yönetmeliğe ilişkin sendikal anlayışımızla eğitim emekçilerinin haklarının korunması konusunda yasal ve meşru her türlü mücadele ile çözümsüzlükten yarar sağlanmasına &[#]8216;dur&[#]8217; diyeceğiz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi