AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, Sarıkorkmaz Mahallesi ve Karadeniz Ereğli Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneğini ziyaret etti
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, Belediye Meclisi Üye adayları, Parti Gençlik ve Kadın Kollarının temsilcileriyle birlikte ilk olarak Sarıkorkmaz Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Mahalle halkı ile tek tek tokalaşan Balcı, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Mahalle sorunlarını Balcı´ya anlatan vatandaşlar Balcı ve ekibine seçim sürecinde başarılar diledi. Günü bir dizi ziyaretlere ayıran Balcı, daha sonra İlçe´de faaliyet gösteren Kdz. Ereğli Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Erdoğan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçim yarışında Balcı ve ekibine başarılar diledi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkan adayı Balcı, hazırladıkları kataloglarda bulunan projelerin yıllardır Ereğli´ye yapılamayan projeler olduğunu belirterek, &[#]8220;Aslında Ereğli´ye dev projeler düşünüyorduk ama baktık ki şehrin önce şehir olmaya ihtiyacı var. 15 yıllık Belediye başkanı baktı ki anketlerde AK Parti önde gidiyor acele hemen gitti bir katalog yaptı. Evet acelece yapılmış bir katalog. Vatandaşı 15 yıldır enayi yerine koydukları yeter. Kataloglarında yazdıklarının hiçbiri doğru değil ve yapılabilecek şeyler değil. Ben kimsenin arkasından konuşmam günlerdir davet ediyorum konuşmaya ama benimle konuşmaya bile yanaşmıyor&[#]8221; dedi.
CHP Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık´ın sözlerini de eleştiren Balcı, &[#]8220;Bir gazeteye Halil Bey demeç vermiş ´Ben neden milletvekili olayım. Belediye Başkanı olurum keyif çatarım´ demiş. Belediye Başkanlık makamı keyif çatma yeri değil. Zaten 15 yıldır her şey ortada keyif çatmış. Biz mahalle ayrımı yapmadan sokak ayrımı yapmadan vatandaşın ayağına kadar gidiyoruz. İnanın mahallerde o kadar sorun var ki anlatamam. 30 Marttan sonra Allah bizlere kolaylık versin mahallerin sorunlarını çözmek için çok çalışmamız gerekecek. 15 yıldır bu şehre bir şey verdinse, işsiz gençler için bir şey yapmadınsa Ereğli´nin caddelerinde ara sokaklarında yürümeye korkarsın. Konuşmalarını da benim gibi halkın içinde değil otobüslerin üzerine çıkarak yaparsın. Eğer bu halktan korkuyorsan Belediye Başkan adayı olma. Hedefin Milletvekilliği ise git o zaman Milletvekilliğine aday ol. Ben 1994-1999 yılları arası Halil beyin Başkanlık döneminde Belediye Meclis üyeliğini yaptım. Ben 1994 yılından kendimi çok geliştirdim ve yetiştirdim. Halil bey ise halen aynı yerinde sayıyor. Yapmamız gereken şu her 5 yılda bir önümüze sandık konuluyor. 5 yıl içerisinde hazırladığımız katalogdakileri projeleri yaparız. Çünkü biz iktidar partiyiz. Bun projeleri yapacak gücümüz var. 5 yıl sonra yapamadığım bir şey olursa bana bir daha oy vermeyin. 15 yıldır projelerini yapamayanlara da sandıkta hesap sorun&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi