CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Çavdarlı Mahallesi´nde, halka hitaben yaptığı konuşmasında; "Benim sermayem sevgi; ben halkımın bana gösterdiği bu büyük sevgiyle en iyi yerlere geldim. Ben de bu halka sevdalıyım. Ancak bu kent, insanları arasında bölücülük yapmaya çalışanları sevmiyorum, sevmeyeceğim de" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Çavdarlı Mahallesi´nde düzenlenen mitingde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Soğuk havaya rağmen miting alanını dolduran vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Halil Posbıyık, Ereğli kentinin ve Belediyesinin içinde bulunduğu güç koşulları anlatarak başladığı konuşmasında, Çavdarlı Mahallesi halkının kendisine yıllardır göstermiş olduğu büyük sevginin üzerinde de yorumlarda bulundu. 1994 yılında ilk belediye başkanlığına geldiğinde, birçok insanın Ereğli kentinin su sorununu halledebileceğine inanmadığını ancak mahalleler suya kavuştuktan sonra da yıllarca büyük sıkıntılar çeken kadınların kendisine büyük sevgi beslemeye başladıklarını kaydeden Posbıyık, bu sevginin karşılığını verebilmek için de kentin içinde bulunduğu güç koşullara rağmen belediye başkanlığı görevine yeniden talip olduğunu söyledi.



&[#]8216;Birileri başları dik yürüyemeyecek&[#]8217;


Altmış yılı aşan ömründeki en büyük sermayenin sevgi olduğunu ve geldiği noktada elde ettiği tüm başarıların temelinde bu büyük sevginin yattığını vurgulayan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Posbıyık, yüreğindeki Ereğli sevdasına rağmen, bu memleketin insanlarını bölmeye çalışan kimseleri asla sevmediğini ve sevmeyeceğini de ısrarla vurguladığı konuşmasında, 29 Mart günü, kendisinin sandıktan belediye başkanı olarak çıkacağına inandığını belirterek, asıl amacının ve hedefinin belediye meclisine 25 üyesi ile birlikte girmek olduğunu söyledi.


Bu gerçekleşmediği takdirde Ereğli Belediyesi´ni bir yılda ayağa kaldırabilmenin güç olduğunu işaret eden Halil Posbıyık, mahalle sakinlerinden, CHP´li Belediye Meclis Üyesi Adaylarına güvenmelerini ve kendileri için de CHP´ ye oy vermelerini istedi. Yerel seçimlere, oyları bölmek ve kendisinin belediye başkanı olmasını engellemek için giren ve aday olan bazı kimselerin 29 Mart´tan sonra başları dik olarak yürüyemeyeceklerini iddia eden Posbıyık, hiç kimsenin Ereğli insanını bölmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi.



&[#]8216;Belediye yönetimi yalan söylüyor&[#]8217;


Çavdarlı Mahallesi mitinginde yaptığı konuşmada Kdz. Ereğli Belediyesi´ nin mevcut yönetimini de eleştiren CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Belediye tarafından, ihtiyacı olan öğrencilere verilen bursların iptal edilmesinde CHP´nin etkili olduğu iddiasının da tamamen yalan olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Halk Partisi´nin, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından verilen bursları iptal ettirmek için değil, burs verme yönteminin yanlışlığından dolayı adli merciiye gittiğini kaydeden Posbıyık; "Türkiye´ nin neresinde olursanız olun bu tür bursların verilebilmesi için Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu´ nun denetimi olur. Dağıtılacak bu burslar Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde toplanır ve dağıtılır. CHP, bu bursların dağıtılış yöntemine itiraz etti.


Ayrıca, belediye yönetimi neden alelacele bir kararla bu bursları dağıtmaya başladı? Hedef yerel seçimler öncesi bir hazırlıktı. Sonra ne oldu ? Belediye kısa sürede battı. Borçları ödeyemeyecek duruma geldi. Belediye iflas etti, iflas.


Palavradan bu halka hava atmak için dağıtılan bursları kendileri geri çekmek zorunda kaldılar. Sonra da CHP engelledi, dediler. Bu yalandır. Bu söze itibar edilmemesi gerekir" şeklinde konuştu.


&[#]8216;Kadının olduğu yerde,


coşku ve zafer vardır&[#]8217;


Katıldığı her mitingde ve toplantıda, yöre kadınlarının ön saflarda yer almalarından duyduğu memnuniyeti de sık sık dile getiren Halil Posbıyık, bundan önceki belediye başkanlıkları dönemlerinde gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı kadınların kendisini çok sevdiğini ifade ederek şunları söyledi:


"Ben, hayatım boyunca bana taş atana hep ekmek attım. İhtiyacı olanın, yardıma muhtaç olanın yanında oldum. Bu yüzden de halkımız beni çok seviyor. Allah hepinizden razı olsun. Bazı kadınlarımız, tesettürlerinden dolayı kimsenin elini bile sıkmazken, bana bir baba sevgisi, bir kardeş sevecenliği ile sarılırlar.


Gittiğim her yerde kadınları görmekten de büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Çünkü kadının olduğu yerde coşku vardır, zafer vardır ve ben bu zaferi şimdiden görüyorum. Bu coşkuyla da 29 Mart seçimlerinde belediye başkanı olup, yöre insanıma hizmet etmek için sonuna kadar mücadele edeceğim."

Editör: Pusula Gazetesi