Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde 11 yaşından itibaren 3 yıl boyunca ilköğretim öğrencisi kızı E.S.´ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Turhan S., 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, şu anda 17 yaşında olan E.S.´nin, Aralık 2010´da yaşadıklarını öğrenim gördüğü okulda rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Okul yönetiminin Cumhuriyet Savcılığı´na şikayeti üzerine kahvehane işleten Turhan S., gözaltına alındı.

E.S., sosyal hizmet uzmanı ve avukat eşliğinde savcılıkta verdiği ifadesinde, babası Turhan S.´nin yaklaşık 3 yıldır kendisine cinsel yönden ilgi duyduğunu söyledi. E.S., tekstil fabrikasında çalışan annesinin gündüzleri işte olmasını fırsat bilen babasının, okuldan eve geldiğinde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. E.S., tecavüz edip hamile bırakmakla tehdit eden babasının anal yoldan da ilişkiye girdiğini ileri sürdü. Turhan S.´nin, bazı geceler eşiyle yatarken kızını yanlarına çağırıp eşi uyuduğunda kızının cinsel bölgelerine dokunduğu ve kızına porno film izlettiği de iddia edildi.

Tutuklanan Turhan S. hakkında, “çocuğun basit cinsel istismarı”, “mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismarı” suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Turhan S. ve avukatı hazır bulundu. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Adli Tıp Ana Bilim Dalı´nın, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği E.S. ile annesi ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmada, ekonomik sıkıntı nedeniyle okuldan alacağını söylediği kızının bu nedenle kızıp iftira atmış olabileceğini, çocuğu olması nedeniyle kızını bazen öpmüş ya da okşamış olabileceğini, eşi ile birlikte yattığı yatağa da çağırıp ona sarılmış olabileceğini, ancak bunları cinsel amaçla yapmadığını ileri süren Turhan S.´ye son sözünü sordu. Sanık Turhan S., "Yüce adaletinize güveniyorum. Boynum kıldan ince. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, kızına karşı vücuda organ sokmak sureti ile cinsel istismarda bulunmak suçunu işlediği kanaatine vardığı sanığı, bu eylemi tehdit ve zorla birden fazla yaptığını da göz önünde bulundurarak 26 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın duruşmadaki tavır ve davranışları ile verilecek cezanın geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak cezayı 21 yıl 8 aya düşürdü.
Editör: Pusula Gazetesi