ŞOK SUÇLAMALAR




Gökçebey&8217;e gelen yatırımların engellendiğini iddia ederek halkı kandıran Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan son meclis toplantısında, bir gurup meclis üyesinin soru önergesine verdiği yanıtta &8220;Çukur Köyü mevkiine hiçbir yatırımcının gelmediğini&8221; söyleyerek kendi kendini yalanlamış oldu.



Yeniden seçilebilme uğruna halkı kandırdığı için başkan Kılınçarslan&8217;a tepki gösteren Belediye Meclis Üyeleri, &8220;Başkan önergemize verdiği yanıtta Çukur&8217;a sanayicilerin değil, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık mısır ve yulaf ekmek için müracaatta bulunduğunu söyledi&8221; dediler.






Gökçebey Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Zeki Kılınçarslan&8217;ın bugüne kadar söylediği bir çok konu gibi ilçeye sanayicilerin yatırım yapacağı iddialarının da yalan olduğu ortaya çıktı.


Son Meclis toplantısında kendi ağzından, ilçeye sanayicilerin yatırım yapmak için başvuru yapmadığını açıklayan Zeki Kılınçarslan, kendi kendini yalanlamış oldu.


&8220;Demir Madencilik Çukur&8217;a Kok Fabrikası kuracak binlerce işçi alacak&8221; diye politika yapan Kılınçarslan&8217;ın yalanını belediye meclis üyeleri ortaya çıkardı.


İşte o açıklamalar:




AKP&8217;li Belediye Meclis Üyesi Bozkurt:


KILINÇARSLAN YATIRIMCININ GELMEDİĞİNİ SÖYLEDİ


Gökçebey Belediyesinin Mart ayı meclis toplantısında belediye meclis üyesi Güngör Bozkurt Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan&8217;a son bir aydır gazetelerde ve halk arasında Gökçebey&8217;e yatırımcıların gelmek istediklerini fakat Çanakcılar ailesinin buna izin vermedikleri için aramızın açıldığı hakkında haber ve dedikodular var bu söylenenler doğru mudur? &8220;Buraya yatırım yapmak için gelmek isteyen sanayiciler kimlerdir&8221; diye sordu.


Bunun üzerine Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan bu haberlerin doğru olmadığını Gökçebey&8217;e yatırım yapmak için gelmek isteyen sanayicilerin olmadığını üstüne basarak bizzat söyledi.


Kılınçarslan, &8220;Çanakcılar ailesine çok saygı duyuyorum. Onlarla herhangi bir sorunum olmadığı gibi kendilerine her zaman saygı duydum&8221; dedi.



AKP Belediye Meclis Üyesi Çetinoğlu :


BAŞKANA GÖKÇEBEY&8217;DEKİ DEDUKODULARDAN RAHATSIZ OLDUĞUMUZU SÖYLEDİK


Şubat ayı toplantısında Başkan M. Zeki Kılınçarslan&8217;a yazılı olarak dilekçe verdik. Biz Gökçebey&8217;de yapılan dedikodulardan rahatsız olduk. Belediye Meclisi olarak ta rahatsızdık. Acaba bir takım gerçekleri biliyor da yatırımları ve fabrikaları engelleyenler var da bizlerin ve Belediye Meclisinin mi haberi yok?


Onun için şubat ayı toplantısında başkana verdiğimiz dilekçede 1999 -2009 yılları arasında Gökçebey&8217;e hangi yatırımcılar gelmek istemişlerdir, hangi firmalar yatırım yapmak istemiş ve fabrika kurmak için yatırım talepleri olmuştur. Eğer olduysa kimler tarafından engellenmiştir. Niçin engellenmiştir. Bunu Belediye Meclisi olarak Gökçebey halkının da bilmesi gerektiği için yazılı önerge ile sorduk ve cevabını da aldık. Verilen cevapta sayın Başkan M. Zeki Kılınçarslan 10 yıl içerisinde kendilerine müracat eden bir tek kişi olduğunu ve o kişinin de Çaycuma TSO Başkanı Rıfat SARSIK olduğunu beyan etti ve Rıfat Sarsık&8217;ında hayvan çiftliği için mısır ve yulaf ekilecek yer talebinde bulunduğunu söyledi. 10 yıl içinde Gökçebey&8217;e yatırım için hiçbir yatırımcının müracat etmediğini beyan etti Kendiside bu dedikoduları yapmadığını ve kimlerin yaptığını bilmediğini ve hayretler içerinde kaldığın ifade etti.



CHP&8217;li Meclis Üyesi Mahir Bostancı:


ÇUKUR&8217;A RIFAT SARSIK MISIR YULAF EKMEK İÇİN BAŞVURMUŞ


1999-2009 yılları arasında hangi iş adamı Gökçebey Çukur Köyüne iş yeri ve fabrika kurmak için arazi talebinde bulunmuştur. diye sayın Belediye Başkanına yazılı olarak önerge verdik.


Verdiğimiz bir diğer önerge de Üçburgu mahallesine karayolları tarafından yaya kaldırımı yapılmak amacıyla hibe olarak verilen parke taşlarının akibeti de sorulmuştur. Çukur Köyü ile ilgili önergede Başkanın verdiği cevap yatırım için sadece bir kişi müracaat etmiştir o da Çaycuma TSO Başkanı Rıfat SARSIK&8217;tır. Sn. Sarsık hayvan çiftliğine mısır ve yulaf ekmek amacıyla yer talebinde bulunmuştur diyerek cevap verdi.


Üçburgu mevkiindeki parke taşları ile ilgili olarak ise taşların Üçburgu da olduğunu söylemiştir fakat ben meclis toplantısına gelirken yaptığım incelemede sadece bordür taşlarını görebildim parke taşlarını göremedim. Yani üçburgu mahallesinin hakkı olan parke taşlarının akibeti meçhuldür.



AKP&8217;li Belediye Meclis Üyesi Kurtoğlu:


SON ZAMANLARDA GÖKÇEBEY&8217;DEKİ DEDİKODULAR BENİM KADAR MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZI DA RAHATSIZ EDİYOR


Son günlerde ilçemizde dolaşan dedikoduları, ilçemize yatırım için gelen iş adamlarının fikir ve kararlarının Çanakcılar Seramik tarafından engel olduğu konusu benim kadar meclis üyesi arkadaşlarımı da rahatsız etmiş olduğundan 05.02.2009 tarihli meclis toplantımızda konu ile ilgili yazılı önergeyi sayın M.Zeki Kılınçarslan&8217;a sunduk. Bunun üzerine aynı meclis toplantısında kendisi sözlü ifade ile böyle bir iş adamlarından teklif olmadığını yalnız Çaycuma TSO Başkanının çukur köyü mevkindeki arsa ya mandırası için yulaf ve mısır ekme talebinde bulunduğunu bu tür dedikodulara kendisinin de şaşırdığını bizlere açıklamıştır.Bizlerin sunduğu fikirleri halkımızdan gelen istek ve taleplerimize duyarsız kalmış ve projeler üretememiştir. Halkımızın istediği proje ve yatırımları gerçekleştirememek bende üzüntü yaratmıştır.




AKP&8217;li Belediye Meclis Üyesi Taşçı:


KILINÇARSLAN GÖKÇEBEY&8217;İN TEMEL İHTİYAÇLARI KONUSUNDA ÇABA GÖSTERMEDİ


5 yıldır Zeki KILINÇARSLAN başkanlığında belediye meclis üyeliği yaptım. Bu süreç içerisinde başkanımızın hiçbir proje yapmadığı, ilçemizin köklü sorunları ile ilgilenmediği gibi daha çok şahıs işleri ile uğraşarak, göreve geldiğimizde sürekli ekip çalışması dediğimiz halde ekibini dinlemediği gibi çok basit konularla uğraşarak bencil hareket etti. Belediye Meclisi üyesi bulunduğum süre zarfında arkadaşlarımızla verdiğimiz önergelerden de anlaşıldığı gibi bizzat M. Zeki Kılınçarslan tarafından görevi zarfında hiçbir yatırımcımız bize başvurmadı ve yatırımcıları ilçemize çekmek için hiçbir çaba sarf etmedi. Zaten şubat toplantımızda verdiğimiz soru önergesi ile de ilçemize hiçbir yatırımcının başvurmadığını bizzat kendisi de söylemiştir.


İlçemizin temel ihtiyaçları konusunda çaba sarf etmemiştir.


Örneğin bir öğretmen evi, trafik sorunu, okullarımızın çevre sorunlarıyla hiç ilgilenmedi.


Editör: Pusula Gazetesi