CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, &8220;5 sene ara verdik. Bu 5 sene mahallelerde hizmetsiz geçtiğini görüyoruz. İktidarın gücünü hissedemedik. Belediyeye yansımadı. Belediyemiz, köy gibi, borç para alarak çalıştı. Önce belediye işçilerinin hakları verilecek. Belediye işçilerimizle ziyarette onlarla da konuştuk, anlaştık&8221; dedi.


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Terakki Mahallesini ziyaret etti. Eşref, yaptığı konuşmada, &8220;8 sene işçilerimizle birlikte Zonguldak&8217;ın her mahallesine hizmet verdik&8221; dedi.


CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı ve eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte Terakki Mahallesi&8217;ni ziyaret etti. Kahve toplantısı yapan İsmail Eşref&8217;e, mahalledeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Eşref, 5 yıl verdiği arada, mahallelerin hizmetsiz geçtiğini kaydetti. Belediye işçilerine yaptığı ziyareti anlatan Eşref, &8220;5 sene ara verdik. Bu 5 sene mahallelerde hizmetsiz geçtiğini görüyoruz. İktidarın gücünü hissedemedik. Belediyeye yansımadı. Belediyemiz, köy gibi, borç para alarak çalıştı. Önce belediye işçilerinin hakları verilecek. Belediye işçilerimizle ziyarette onlarla da konuştuk, anlaştık. Anlayış içerisinde neler yapacaklarımızı konuştuk. Önce işçilerimizin haklarını verme sonra da onlarla birlikte tüm Zonguldak&8217;a hizmet verme kararı aldık. Çalışanın hakkını vermek demek iş üretmek demektir. Zonguldak&8217;a hizmet etmek demektir. Bizim anlayışımız budur&8221; dedi.



&8220;BİZ USUL EDEP BİLİYORUZ&8221;


Tüm tesislerin yeniden kurularak, hizmet anlamında kenti şahlandıracaklarını vurgulayan Eşref, &8220;Bu işçimizle Bağlık&8217;taki Asfalt tesisimizde yine parke üretimine, asfalt üreteceğiz, yollar açacağız. Daha önceki hizmetlerimizden memnundunuz. Her mahalle ve sokağa hizmeti götürmüştük. Her yerde açtığımız ve yaptığımız yolları görüyorum. Mahalleleri birbirine bağladık. Bıraktığımız günden bugüne bir çivi çakılmamış. Biz usul edep biliyoruz. İşin tekniğini biliyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın aynasıdır. Göreve gelirsek, önümüzdeki 5 yıl içerisinde eksik yol, eksik kanal bırakmayacağız. Kanalizasyonu ile diğer eksikleri ile çocuk parkıyla durakları ile iyileştirme çalışmaları başlatacağız&8221; diye konuştu.



&8220;PARA HARCAMADAN SOSYAL PROJELERİ YAPACAĞIZ&8221;


Belediyenin görevi sadece yol açmak ve yapmak olmadığını ifade eden Eşref, halkın hayat standartlarını da yükseltecek olan sosyal donatı alanların oluşturması da belediyelerin görevi olduğunu ifade etti. Ekonomik sıkıntılara rağmen sosyal donatı alanlarını da oluşturacak özel yöntemleri bildiklerini anlatan Eşref, &8220;Şehir, şehir gibi olmalıdır. Para harcamadan sosyal donatı alanlarına yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. Belediyecilik, kira, üs karşılığı gibi özel yöntemlerde gerektirir. Biz bu yöntemleri biliyoruz. Ekonomik sıkıntı varsa bile bu sıkıntıları aşmayı biliyoruz&8221; dedi.


Zonguldak&8217;ın Kokaksu mevkiinde bulunan kaplıca suyuna da değinen Eşref, orada da iyileştirme yapmak istediklerini kaydetti. Kaplıca suyunun özelliklerine değinen Eşref,şöyle devam etti:


&8220;Zonguldak&8217;ta bir Kaptaş suyumuz var. Yanında ise kaplıca suyu var. Burayı, iyileştirmeye çalıştık. Tam olmadı. Bu su, eklem ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi geliyor. Çok farkında değiliz. Orayı iyileştirelim. Oturma, kalkma, yatıp, dinlenme mekanları olsun. Orası çok önemli. O Kokaksu bölgesindeki su, sağlık anlamında ihtiyaç görebilecek durumdadır.&8221;


Eşref, terminal binasını da aynı yerde, yıkmadan, yer aramadan, çok masraf etmeden, dış cephe giydirip, içerisinde de iyileştirme yapmak kaydıyla daha güzel hale getirebileceklerini ifade etti.



Eşref&8217;in konuşmasının ardından söz hakkı alan CHP İl Başkanı Osman Yayla, nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi konusuna hassasiyet gösterilmesini istedi.

Editör: Pusula Gazetesi