Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, Belediye &8211;İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ve Belediye İş Sendikası üyelerini ziyaret etti. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca ile CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref&8217;e yüklenen Gülay; &8216;Zonguldak iş yapamayan iki adama mahkûm değil&8217; diyerek işçileri bilinçli olmaya çağırdı.


Göreve geldiğinde ilk iki ay içerisinde projeleriyle Belediyenin gelirlerini artıracağını belirten Gülay; &8220;Son günlerde sayın başkanların yalan söylediklerini hep söylüyorum. Kim gelirse gelsin, belediyenin başına gelecek olan arkadaşımız Zonguldak Belediyesi&8217;nin gelirlerini yükseltemezse hiç bir şey yapamaz. Hükümetin belediye başkanı tek başına görev yapıyorum diyor. Neler yaptığını görüyoruz. Benim Zonguldak Belediyesi&8217;nin gelirlerini yükseltecek projelerim var. Projelerimi göreve geldiğim zaman uygulayınca ilk altı ayda Belediyenin gelirlerini yükseltecek şekildi Sayın Eşref ve Sayın Gonca&8217;nın seçim beyannamelerinde ben seçilirsen şunu yapacağım gibi projeleri yok. Sadece biri diyor ki, &8216;yarım bıraktığım işleri yapmaya geliyorum.&8217; Ötekide &8216;söz verdik yaptık&8217; diyor. Onun yapacak bir şeyi kalmamış hepsini söz verip yapmış zaten. Biz neler yapacağımızı her yerde anlatıyoruz. Belediye iflas etmiş durumda. Mazot parasını ödeyemiyor. Geçenlerde belediyeye gittim buz gibi, Belediye´de arıza var diyorlar. Öğrendik ki mazot yok. Ben esnafım. Belediyeyi ayağa kaldırmak için kaynağa ihtiyaç var. Ben daha önceki belediye başkanları gibi, belediyenin paraya ihtiyacı olduğu zaman, suya zam veya arsalarından birini satayım düşüncesinde değilim. Ben belediyeye kalıcı değerler bırakmak isteyenlerdenim. Benim onlardan farkım bu. Onlar gelirse benim yapmak istediğim projeleri yapamazlar. İkisinden biri Gonca ile Eşref kazanırsa greve hazır olun. Biz kazanırsak bir ay içinde projelerimi hayata geçiririm. Biz söylediğimiz sözlerin hepsini yaparız. Geçenlerde adayların biriyle karşılaştık. Dedim ki &8216;utanmıyor musunuz? Şunu ben çözdüm. Şunu ben çözdüm, bunu ben yaptım&8217; demeye. Ben sana demedim, dedi. Bana diyemezsin. Çünkü tencere dibin kara, seninki senden kara. Anca birbirinize söylersiniz. Artık tavrımızı ortaya koyalım. İş yapamayan iki tane adama mahkûm değil Zonguldak. Çalışmayana iş yok. Biz TTK&8217;yı işe gitmeden maaşı alıp batırdık. Hak ve hukukunu korumadık. Kardeşimde olsa çalışmayana yanımda yer yok. Zonguldak&8217;ı çalışarak ayağa kaldıracağız. Bizden kimse imtiyaz beklemesin. Biz çalışacağız. Herkes çalışıp işini yapacak. Ben Zonguldak Belediyesi´nin gelirlerini bir yıl sonra 9 trilyon artıracağım. Ben bize oy veren Zonguldaklıyı mağdur etmem&8221; dedi.



Zülfikar: &8216;4&8217;üncü ay işçiyi kapıya yıkarım&8217;

Belediye &8211;İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ise işçilerin taleplerini bütün adaylara anlattığını belirtti.


Zülfikar konuşmasında; &8220;Belediye personelinin Zonguldak Belediyesi&8217;nden 8.8 trilyon alacağı var. 60´a yakın emekli işçinin 4.5 trilyon alacağı var. Belediyenin, çalışan ve emeklinin dışında resmi kurumlara 120 trilyona yakın borcu var. Bütün adaylara bunu beyan ettik. Göreve kim gelirse gelsin personel maaşlarını her ayın 25&8217;inde ödemelerini talep ettik. Sosyal haklarımız olan ikramiyelerimizin ödenmesini istiyoruz. Metropolitendeki işçi arkadaşlarımızın maaşlarının iyileştirilmesini talep ediyoruz. Şubat ayında personelin maaşında eksik ödeme yapıldı. Belediyenin kasasında para varken, maaşlar ödenmedi. Biz hiçbir yerde sendika olarak eylem yapmayacağız. Sadece seçimlerden sonra seçilen başkan, 2 veya 3 ay içerisinde maaşlarımız aksatıldığı an 4&8217;üncü ay belediye işçisini kapıya yıkarım. Seçimler geçene kadar hiçbir işçi arkadaşlarımızı belediyenin önüne getirmeyeceğim. Kasada para varken vermiyorlarsa birileri bundan nasibini almasın. Bizi kimse kullanmasın&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi