Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem&[#]8217;in daveti üzerine Ereğli&[#]8217;ye giden Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, ilçedeki deniz işletmecilerinin sorunları, talepleri ve çözümleri üzerine Azim Otel&[#]8217;de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;den bazı daire müdürleri, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile işletme sahipleri de hazır bulundu.

Vali Erol Ayyıldız, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, sektör temsilcileriyle istişarede bulunacaklarını söyledi. Toplantının içeriğinde liman hizmetlerinin de yer aldığını belirten Ayyıldız, &[#]8220;Bu toplantıda ihtiyaçlar neyse, alandaki problemler nelerse karşılıklı ortaya konulacak. Burada ilçenin sorunlarından önce toplantının amacı dahilindeki sorunları görüşeceğiz. Elbette onlar da gündeme gelebilir. İlk defa bir araya geliyoruz. İlçeye liman gerekliyse yapılır. Devletin yatırımları mutlaka alanın gereksinimleri varsa olur. O ihtiyaç varsa da giderilir. Zaten Sayın Erdem, bilgisi ve görgüsü itibariyle alana hakim bir kişi. Denizcilikte de yıllarca kendisini bu alanda biriktirmiş bir insan. Biz de bu toplantıda bunlardan yararlanacağız&[#]8221; dedi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de, Vali Ayyıldız&[#]8217;dan Ereğli ve Zonguldak Limanlarındaki sorunların görüşülmesi için toplantı yapmayı rica ettiğini belirterek, &[#]8220;Bugün ülkemizde istikrarlı ve güçlü bir hükümet var. Bu ülke ne çekmişse koalisyonlardan çekmiştir. Tek parti döneminde ise ülke hep büyümüştür. Genç ve güçlü bir de Valimiz var. Bu ülkenin bir dolara ihtiyacı var. Kanunlar ve nizamlar çerçevesinde denizcilik camiası olarak bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Tabii ki sorunlar olacaktır. Her zaman da olmuştur. Ama bu sorunların en aza indirilmesi gerekir.&[#]8221;

Liman Başkanı&[#]8217;nın &[#]8220;Ereğli&[#]8217;de limana ihtiyaç yok&[#]8221; dediği şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdem, &[#]8220;Doğru söylemiş. Erdemir&[#]8217;de çok büyük bir liman var. 2012&[#]8217;de 13 milyon ton mal ellenmiş. Üst yönetimiyle görüşerek, Erdemir Limanı&[#]8217;nı daha rahat çalışır hale getirebiliriz. Yeni limana ihtiyaç varsa, onu da yaparız. Ama elimizdeki mevcut limanları kullanmamız gerekir&[#]8221; dedi.

Öte yandan, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Ereğli çevre yolunun da gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Vali Ayyıldız, ilçenin Bozhane ve İstasyon mevkisinden Zonguldak istikametine gidilmesi söz konusu olan Balı Köyü civarından başlatılan ve Neyren beldesi mevkisindeki Karayolları Şantiyesi Şefliği mevkisinden çıkan çevre yolunun bu yıl tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ayyıldız&[#]8217;ın sözlerinin, başta Erdem olmak üzere toplantıya katılanlar tarafından memnunlukla karşılandığı ifade ediliyor.
Editör: Pusula Gazetesi